Najava: Omladinski program BHR1 #332

Omladina širom Bosne i Hercegovine je, sudeći po medijskim izvještajima, objavama na društvenim mrežama, i onome čemu i sami svjedočimo, u velikom broju pritekla u pomoć nastradalim i ugroženim u najvećoj prirodnoj katastrofi s kojom se naša zemlja suočila u svojoj istoriji.


Omladina širom Bosne i Hercegovine je, sudeći po medijskim izvještajima, objavama na društvenim mrežama, i onome čemu i sami svjedočimo, u velikom  broju pritekla u pomoć nastradalim i ugroženim u najvećoj prirodnoj katastrofi s kojom se naša zemlja suočila u svojoj istoriji. Mladi iz raznih krajeva BiH, samostalno ili organizovani kroz različite grupe i inicijative pomažu na razne načine, a nadamo se da će tako nastaviti i u narednim danima i mjesecima.

Omladinski program BH radija1 pratiće takve akcije i izvještavati o njima, a počinjemo već u narednom izdanju OP-a, u ponedjeljak 19. maja. Osim toga, nastavljamo vas izvještavati i o raznim drugim, mladima interesantnim dešavanjima, kao što činimo i u proteklih preko tri stotine izdanja. Slijedi najava nekih od sadržaja iz OP-a br. 332…

Dakle, u magazinu Čuj BiH! govorićemo o samo nekim od mnogobrojnih akcija u kojima su se mladi širom BiH iskazali kao humani i solidarni sa stanovnicima područja najugroženijih poplavama, a u drugom dijelu emisije izvijestit ćemo vas i o nekim drugim dešavanjima (startup takmičenjima, npr.) koja smo pratili u poljednjoj sedmici. Čuj BiH! je emisija OP-a koju slušate ponedjeljkom, od 19:10h do 20h, a reprizu možete poslušati deset minuta iza ponoći.

Redovno u OP-u, svakog drugog utorka, govorimo o domaćoj demo sceni i slušamo pjesme bendova i autora sa iste. Najavljujemo koncerte i festivale na kojima možete čuti neke od aktera scene, a tu su i kratki intervjui/predstavljanja bh. demo snaga. Naredna prilika da čujete nešto od toga je utorak, 20.maj, a termini su 19:10h, i 00:10 u reprizi.

U srijedu je planirano novo izdanje magazina Like&Share, našeg pop-kulturnog vodiča i prostora u kojem predstavljamo pojedince i kolektive , te dešavanja koja našu svakodnevicu čine bogatijom i bližom modernom i savremenom svijetu. I kroz ovaj Like &Share (21.05. u 19:10h) vodiće vas naši marina i Faris, a planiramo imati zanimljive goste sa još zanimljivijom pričom, pa ne propustite…

U četvrtak, 22.05., biste u terminu Omladinskog programa trebali slušati prenos fudbalske utakmice između najboljeg bh. tima i reprezentacije BH Premijer Lige, tako da naredni Slobodni poligon stiže 29. maja. A petkom vam u OP-u donosimo jednu od naših muzičkih emisija. Ovog petka to bi trebao biti Oscilator radio show, sa izborom najsvježije savremene elektronike, straight from Berlin.

To je ono što planiramo za 332. izdanje OP-a. Svi navedeni termini podložni su izmjenama u slučaju vanrednih situacija. Iskreno se nadamo da više neće biti razloga za takvo što i želimo vam puno sreće, gdje god se nalazite.

Do slušanja!

OP 332 (19.05-13.05.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Sportski program
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)