Berlin: Studenti iz BiH prikupljaju pomoć za bh. gradove pogođene poplavama

Povodom trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini grupa studenata na čelu sa Samirom Beharićem, studentom druge godine Žurnalistike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te trenutnim stipendistom Erasmus Mundus programa na Freie Univerzitetu u Berlinu, odlučili su napraviti akciju prikupljanja potrepština za stanovnike područja pogođenih poplavama.


Foto: Samir Beharić; Institut za medije i komunikacije Freie Univerziteta u Berlinu
Foto: Samir Beharić; Institut za medije i komunikacije Freie Univerziteta u Berlinu

Povodom trenutnog stanja u našoj zemlji grupa studenata iz BiH koji trenutno studiraju u Berlinu, odlučili su napraviti akciju prikupljanja potrepština za stanovnike područja pogođenih poplavama.

Grupa studenata iz BiH koji trenutno studiraju u Berlinu, na čelu sa Samirom Beharićem, studentom druge godine Žurnalistike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te trenutnim stipendistom Erasmus Mundus programa na Freie Univerzitetu u Berlinu, odlučili su povodom trenutnog stanja u našoj zemlji da naprave akciju prikupljanja potrepština za stanovnike područja pogođenih poplavama.

Tim povodom danas, 19.05.2014. godine, od 16 sati u Berlinu organizuju akciju prikupljanja vode, hrane, odjeće, lijekova i drugih korisnih artikala potrebnih unesrećenima u BiH. Prikupljanje će biti organizovano u Schönebergu, južnom kvartu njemačke prijestolnice, u ulici Bülowstraße 51.

– Trenutno sa mnom u Berlinu borave (kao gosti) kolegice Aida Botonjić iz Maglaja (Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu) i Nina Zubović iz Sarajeva (Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu). Aida i Nina također aktivno učestvuju u organizaciji prikupljanja pomoći! Kao studenti iz Bosne i Hercegovine ćemo aktivno učestvovati u nabavci i dostavljanju pomoći našoj domovini. Na ovaj način želimo pozvati Bosance i Hercegovce koji žive u Berlinu i okolini da se odazovu ovoj akciji, te da na ovaj način pomognu Bosancima i Hercegovcima u nevolji, navodi Beharić.

(STUDOMAT.ba)