Najava: Omladinski program BHR1 #325

Jedinstveni radijski program za mlade kojeg rado slušaju i stariji. Program uz kojeg se možete informirati, zabaviti, ponešto naučiti. Priče iz svih krajeva BiH, a i šire. Prilozi, kolumne, reportaže, intervjui.


Jedinstveni radijski program za mlade kojeg rado slušaju i stariji. Program uz kojeg se možete informirati, zabaviti, ponešto naučiti. Priče iz svih krajeva BiH, a i šire. Prilozi, kolumne, reportaže, intervjui. Muzičke emisije kakvih drugdje nema. Omladinski program BH radija1 dolazi vam i ove sedmice, svakim radnim danom, od 19.10h do 20 sati, ili u reprizi, od 10 minuta iza ponoći. Predlažemo, poslušajte!

Ponedjeljkom vas vodimo u razne krajeve naše zemlje tragom priča koje bilježe naši novinari/ke. Razgovaramo sa mladim ljudima, pratimo dešavanja interesantna mladima, predstavljamo one među njima koji se svojim radom, trudom, stavom izdižu iznad prosjeka. Magazin Čuj BiH! nudi i nova izdanja svojih redovnih, autorskih rubrika, a u 50 minuta trajanja bude mjesta i za kakav zanimljiv muzički broj. Ponedjeljak od 19.10h ili u reprizi, od 00.10h – Čuj BiH!

U utorak će nas sa frekvencija BH radija1 pozdraviti Dragan Vuković, čija je misija već duuugo vremena, promocija alternativne muzičke scene sa prostora bivše države. Anatomija Zvuka se u Omladinskom emituje svakog drugog utorka. Ne propustite novo izdanje, utorak 01.april, u gore navedenim terminima.

Srijeda bi trebala ponuditi novo izdanje Infopola, našeg dežurnog informatora. No , kako prethodnih par srijeda nismo slušali OP zbog prenosa utakmica nogometnog Kupa BiH, postoji realna mogućnost da tako bude i ovaj put. Ako se to i desi, sadržaje novog Infopola slušat ćete u četvrtak, unutar Slobodnog poligona OP-a.

To znači da će naš Slobodni poligon biti krcat raznosvrsnim informacijama korisnim raznim kategorijama mladih, razgovorima sa zanimljivim ljudima i drugim interesantnim sadržajima koje kreiraju naši novinari i saradnici. Slobodni poligon je inače prostor otvoren za sve različite pristupe i radijske formate, a to može biti veoma uzbudljivo i vrijedno je vaše pažnje. Ne propustite, četvrtak (03.april), u bilo kojem od dva ponuđena termina.

Druga muzička emisija ove sedmice je Češalj. Denis Jelečanović, naš najiskusniji muzički urednik i kolekcionar i ovog petka će vas provesti raznim stilovima u okviru nove, još neobjavljene muzike, kao što će nas još jednom iznenaditi pokojom starom kompozicijom svevremenskog kvaliteta. ‘Muzički događaj za mlade i njihove roditelje’, Češalj, je emisija koju preporučujemo svima koji uživaju u otkrivanju i slušanju dobre, kvalitetne muzike…

Toliko u najavi. Za potpuni doživljaj morat ćete se priključiti na naše frekvencije ili internet stream. Učinite to u nekom od ponuđenih termina i uživajte. Do slušanja!

OP 325 (31.03.-04.04.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto:Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h – 01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Češalj (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)