Promoviran časopis studenata Filozofskog fakulteta u Sarajevu [VIDEO]

U Sarajevu je u petak, 28. marta, promovirano Slovo - prvi časopis studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Na stotinjak stranica objavljena su 24 studenska rada iz različitih oblasti, kao podloga za budući rad mladih književnika.


ff unsa casopis slovo cover

U Sarajevu je u petak, 28. marta, promovirano “Slovo” – prvi časopis studenata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Na stotinjak stranica objavljena su 24 studenska rada iz različitih oblasti, kao podloga za budući rad mladih književnika.

– Jedan od ciljeva pokretanja časopisa bilo je stvaranje prostora u kojem će studenti moći iskazivati svoja promišljanja o književnosti, društvu i svijetu koji ih okružuje, rekao je urednik časopisa Armin Stefanović.

Časopis je podijeljen na četiri dijela: studentske radove, oblast iz naše perspektive, prikaze i prijevode, kao i intervju s jednim od najistaknutijih pisaca današnjice – Aleksandrom Hemonom.

Osim što časopis promovira i motivira studente u svojim kreativnim književnim radovima, on pruža mogućnost i da se njihov rad tokom studija otrgne od zaborava, s obzirom na to da će se ovo i svako buduće izdanje naći na policama biblioteke Filozofskog fakulteta.

Više informacija o promociji, ali i o samom časopisu potražite na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici.

(Federalna.ba)