Najava: Omladinski program BHR1 #321

Prvo martovsko izdanje Omladinskog programa stiže već u ponedjeljak (03.03.), u terminu u kojem ste nas već navikli slušati, od 19.10h do 20 sati.


Prvo martovsko izdanje Omladinskog programa stiže već u ponedjeljak (03.03.), u terminu u kojem ste nas već navikli slušati, od 19.10h do 20 sati.

Slušat ćete naš magazin Čuj BiH! sa raznovrsnim zanimljivim pričama koje bilježe novinari OP-a širom naše zemlje i autorskim rubrikama koje su redovan dio ponude ponedjeljkom. Naredni dani, do petka, donose vam i ostale emisije i sadržaje za koje biste trebali naći vremena u pomenutom terminu, ili ako vam je draže u repriznom, od 10 minuta iza ponoći…

U utorak nam stiže novo izdanje emisije Anatomija Zvuka, najstarijeg radijskog žurnala koji prati dešavanja na tzv. alternativnoj sceni prostora nekadašnje države. Naš Dragan Vuković prošli je put već najavio neke zanimljive intervjue, a neće izostati ni standardna prezentacija noviteta. Pedeset minuta najboljeg od exYu alternative vas čeka u oba ponuđena termina…ne propustite!

Srijeda donosi novi Infopol, dežurni informator OP-a, u kojem redovna ponuda podrazumijeva gomilu korisnih informacija za sve aktivne mlade: stipendije, programi razmjene, edukacijski kursevi, poslovne prilike, te srodni prilozi naših novinara/ki…sve to stane u pedeset minuta još jednog OP magazina, kroz kojeg će vas i ovaj put voditi Marina Golubović i Faris Šehović.

U ovosedmičnom Slobodnom poligonu OP-a biće standardno zanimljivih i pažnje vrijednih govornih sadržaja. Ako nas kakva nepredviđena aktuelnost ne spriječi ponudićemo vam novo specijalno izdanje (Oscar related) rubrike Blitz Screen našeg filmskog kritičara Marija Radišića, a tu je i nova književna preporuka u vidu rubrike Verbuk. Ostaće dovoljno mjesta za još neke sadržaje, a šta je u pitanju saznat ćete samo ukoliko budete uz BHR1 u jednom od dva ranije pominjana termina.

Petak donosi povratak u sfere uživanja, uz novo izdanje još jedne od naših muzičkih emisija – Češalj, Denisa Jelečanovića. Obećavamo dosta odlične muzike raznih žanrova koju ćete čuti prvi put, kao i nekoliko iznenađenja iz prošlosti, a koja opravdavaju podnaslov svakog Češlja – muzički događaj za mlade i njihove roditelje .

Dovoljno za ovaj put? Za više od navedenog i puni užitak u jedinstvenom radijskom programu za mlade, pratite nas na frekvencijama BH radija1 ili putem interneta; tu smo svakog radnog dana u navedenim terminima, a potražite i naš Soundcloud kanal za neke od ranije emitovanih sadržaja koje vrijedi čuti… Svako dobro i do slušanja!

OP 321 (03.03.-07.03.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Češalj (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)