Najava: Omladinski program BHR1 #317

Novi Omladinski je pred vama! Ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak...svakog radnog dana nudimo vam nešto novo i zanimljivo za čuti. Termin je od 19:10h do 20sati, a kratki sadržaj/najava emisija koje su na programu ove sedmice donosimo u nastavku...


Novi Omladinski je pred vama! Ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak, petak…svakog radnog dana nudimo vam nešto novo i zanimljivo za čuti. Termin je od 19:10h do 20sati, a kratki sadržaj/najava emisija koje su na programu ove sedmice donosimo u nastavku…

Raznovrsne zanimljive priče koje priprema novinarska ekipa Omladinskog programa BH radija1 svoje mjesto najčešće nađu u magazinu Čuj BiH!, u kojem možete čuti kako žive mladi u BiH i šire, o tome koje smo interesantne ljude i(li) događaje snimali u prethodnim danima, a tu su i uvijek originalne   autorske rubrike i kolumne naših saradnika. Ne propustite još jedan Čuj BiH!, prvi u februaru, u ponedjeljak, 03.02. od 19:10h ili u reprizi od 00:10h.

U utorak ćete moći čuti koje su pjesme i izviđači obilježili 2013. godinu na alternativnoj sceni zemalja bivšeYU. To je treći i posljednji dio ‘ best of 2013 rekapitulacije’ koju nam priređuje naš specijalist za exYu alternativu – Dragan Vuković, a.k.a. DJ Vuk. Emisija se zove Anatomija Zvuka i emitujemo je svakog drugog utorka u standardnom terminu, od 19:10h. Ima i repriza, opet od 10 minuta iza ponoći. Uživancija zagarantovana!

Prva srijeda u februaru donosi vam Infopol, emisiju u kojoj vas filujemo gomilom korisnih informacija za sve mlade, tj. one koji traže načine kako unaprijediti sebe, steći nova iskustva i znanja ili se okušati u nekom poslu, studijskom ili kakvom drugom edukacijakom programu…naš dežurni informator je emisija koju realizujemo uz pomoć prijateljskih portala posao.ba i studomat.ba, a na ovam potonjem naći ćete i snimak Infopola, tj. ako propustite priliku čuti ga uživo od 19:10h.

Četvrtkom vam nudimo Slobodni poligon OP-a, prostor u kojem možete čuti svašta zanimljivo; najčešće su u pitanju intervjui, razgovori sa aktuelnim i interesantnim sagovornicima iz raznih sfera života; tu su nekad i specijalne i tematske emisije i formati, reportaže ili autorske rubrike. Elem, svega i svačega tu bude, a u novom Slobodnom poligonu, opet će biti iznenađenja. O čemu je riječ saznajte u poznatom terminu, od 19:10h, ili nam se pridružite nekoliko sati poslije, u reprizi.

Uživanju u muzici se vraćamo u petak, tada je na programu novo izdanje Češlja, muzičkog događaja za mlade i njihove roditelje, a čiji je autor i muzički selektor naš najiskusniji muzikoljubac, Denis Jelečanović. Očekujte raznorodnu brand new muziku, kao i iznenađenja iz prošlosti, tj. pjesme i bendove koji i danas, nekoliko decenija od nastanka zvuče vitalno i inspirirajuće. Ne propustite, Češalj je jedan od najboljih muzičkih programa na domaćim frekvencijama…

Eto, to je to ukratko. Za više i intenzivnije iskustvo, preporuka je jasna – budite uz frekvencije BH radija1 u predloženim terminima ili nas pratite putem interneta: www.bhrt.ba. Do slušanja!

OP 317 (03.02.-07.02.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Češalj (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)