Najava: Omladinski program BHR1 #316

Radio programa za mlade još uvijek se može pronaći na domaćim radio frekvencijama... zove se Omladinski program BH radija1 i emituje se svakog radnog dana od 19:10h do 20h, ili kasnije, od 00:10h do jedan sat iza ponoći.


Radio programa za mlade još uvijek se može pronaći na domaćim radio frekvencijama… zove se Omladinski program BH radija1 i emituje se svakog radnog dana od 19:10h do 20h, ili kasnije, od 00:10h do jedan sat iza ponoći.

Evo šta smo vam spremili i spremamo za predstojeću, posljednju sedmicu januara 2014:

Čuj BiH!, naš magazin sa pričama i prilozima iz čitave BiH, a i šire, na programu je ponedjeljkom, a i ovog puta ćete čuti nekoliko aktuelnih priča naših novinara iz većih gradova BiH (u narednim sedmicama biće dosta materijala snimljenog u proteklih nekoliko dana u Zenici), te nova izdanja par zanimljivih autorskih rubrika koje su često dijelom ovog najšarenijeg dijela OP-a.

U utorak, 28.01., preslušavamo uratke domaćih demo sastava i autora, razgovaramo sa nekima od njih i informiramo o predstojećim koncertima i novitetima sa scene. Emisija se zove BH Demo Liga (vaše pjesme možete nam slati na bhdemoliga@gmail.com) i emitujemo je svakog drugog utorka iz Banjaluke, odakle će vas i ovaj put pozdraviti naša demo specijalistica – Aleksandra Slavnić.

Srijedom vas svaki put kroz sadržaje OP-a vode Marina Golubović i Faris Šehović, jedne sedmice kroz Infopol, dežurni informator OP-a, a naredne kroz magazin Like&Share. Ovaj put (29.01.) na programu je novi Like&Share koji će vas, kao i obično, upoznati sa raznovrsnom ponudom kulturnih i drugih dešavanja koje biste trebali konzumirati u predstojećem periodu, a uvijek bude mjesta i za tematske i priloge koji govore o zanimljivim mladim ljudima, kreativcima i njihovim projektima koji zaslužuju našu pažnju.

Četvrtak je dan za Slobodni Poligon. Ovaj dio OP-a mjesto je za sve zanimljive sadržaje koje ne bismo mogli emitirati u našim magazinskim emisijama ponedjeljkom i srijedom; najčešće su u pitanju razgovori sa zanimljivim sagovornicima iz raznih sfera života, ljudima od kojih svako može ponešto naučiti, zatim različite reportaže ili tematski specijali…kako sad stvari stoje, u četvrtak 30.01. slušat ćete razgovor sa mladom studenticom iz Tajlanda, kao i intervju (Kost u grlu) sa našim književnikom Nihadom Hasanovićem, čiji je novi roman ‘Čovjek iz podruma’ nedavno predstavljen u izdanju Buybook-a.

U petak se, prirodno, opuštamo uz kvalitetnu muziku po izboru naših iskusnih muzičkih saradnika. Ove sedmice red je za novi Oscilator radio show, a to znači pedeset minuta cool savremene elektronike, sa mogućnošću iznenađenja iz svijetle prošlosti i s početaka nekih od mnogobrojnih podžanrova elektronske muzike. Producenti i autori su dostupni i na oscilator.net.

Biće svega u ovih pet posljednjih dana januara u OP-u. Zato ne propustite čuti šta smo vam sve spremili, pridružite nam se u nekom od navedenih termina…Do slušanja, sretno!

OP 316 (27.01-31.01.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: BH Demo Liga (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Like&Share (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)