Naida Salković, studentica medicine iz Tuzle, postigla globalni uspjeh

Ovo prestižno priznanje nije samo čast za nju, već i za cijelo Udruženje.


naida salkovic
Foto: Radiokameleon.com

Bohemsa – udruženje studenata medicine BiH sa velikim ponosom ističe da je njihova članica Naida Salković izabrana za IFMSA Internal Assistant to the Liaison Officer to the World Health Organization.

– Ovo prestižno priznanje nije samo čast za nju, već i za cijelo Udruženje. To je prilika da pokažemo snagu i stručnost naših članova na globalnom nivou. Spremni smo da je podržimo u ovom važnom zadatku i da zajedno sa njom radimo na unapređenju zdravlja i medicinske edukacije širom svijeta, poručili su iz Bohemsa-e na svom Facebook profilu.

– Kao dugogodišnja članica Udruženja BoHeMSA mogu da kažem da je ovoj poziciji prethodilo jako puno projekata i aktivnosti. Ja sam još uvijek jako sretna i uzbuđena što ću narednu godinu dana raditi na globalnom nivou sa studentima medicine u promociji zdravlja i zagovaranju za naše globalne ciljeve. Sam rad u BoHeMSA-i mi je donio veliko iskustvo i znanje, i upravo to me je dovelo do Internacionalne Federacije Udruženja studenata medicine – IFMSA.

Sama BoHeMSA je članica ove svjetske organizacije studenata, ovo je velika stvar za sve nas, jer imamo priliku biti povezani globalno. Raditi sa studentima iz čitavog svijeta je definitivno jedna velika privilegija. Kroz taj rad naučite i dobre i loše stvari drugih zdravstvenih, ali i obrazovnih sistema. To je jako značajno jer na taj način postoji mogućnost da se dobre ideje donesu i u našu državu, izjavila je Naida za Radiokameleon.ba.