Nagrada za mlade bosanskohercegovačke kreativce

Autori iz BiH do 40 godina starosti, koji se bave modernom umjetnošću, dobivaju priliku da osvoje fenomenalnu nagradu – dvomjesečnu umjetničku rezidenciju u New Yorku i svoju samostalnu izložbu po povratku iz SAD-a.  


Pixelizam

 

Udruženje SKLOP je novo udruženje u Sarajevu koje se bavi savremenom umjetnošću.

Pokrenula ga je 2017. godine historičarka umjetnosti Sandra Bradvić, a glavne su im djelatnosti istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti, među ostalim i u vlastitom izložbenom prostoru u Radićevoj ulici 2 u centru Sarajeva, navedeno je na oficijelnoj stranici Sklop.

SKLOP je i novi partner nagrade The ZVONO Award u suradnji sa Young Visual Artist Award za mlade umjetnice i umjetnike iz Bosne i Hercegovine, uz dobnu granicu od 40 godina.

Udruženje, dakle, upravo objavljuje konkurs za likovne umjetnice/umjetnike koji se bave slikarstvom, skulpturom, grafikom, crtežom, instalacijom, fotografijom, videom, performansom, novim medijima i/ili imaju interdisciplinarni pristup, uz napomenu da nagrada nije namijenjena za primijenjene umjetnosti poput dizajna, teatra, plesa i filma.

A nagrada? Fenomenalna! Sastoji se od dvomjesečne umjetničke rezidencije u New York-u tokom februara i marta 2019. godine, kao i samostalne izložbe u Sarajevu, nakon povratka iz SAD-a.

Rok za prijavu je 30. 4. 2018. i svi detalji o procesu prijave i potrebno ispunjenih kriterija mogu se pronaći ovdje!

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Irma Ahmetspahić

Studentica prve godine prvog ciklusa studija na Fakultetu političkih nauka UNSA, odsjek žurnalistika. Ni manje ni više. Uživam u svijetu medija. Pisanju. Slobodi. Volim košarku, kafu i crnu boju. Uvijek imam olovku i papir.
X