Na Univerzitetu u Zenici studenti se vraćaju u klupe

Studenti u Zenici imat će nastavu uživo.


unze pravni fakultet

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dao je saglasnost Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta tog kantona da novu školsku godinu za osnovce i srednjoškolce, koja počinje 1. septembra, može organizirati na klasičan način.

To znači da će oko 40.000 osnovaca i srednjoškolaca u tom kantonu, kao i oko 5.000 prosvjetnih radnika, 1. septembra ući u škole te da će školski čas trajati 45 minuta.

Na isti bi na način trebala početi i nastava u novoj, akademskoj 2021/2022. godini za oko 3.500 studenata Univerziteta Zenica.

– Meni je jako drago da je Krizni štab kantonalnog Ministarstva zdravstva dao tu vrstu preporuke, jer smo, u analizama našeg ministarstva, primijetili određeni pad kvaliteta nastave, što je, na neki način, bilo i za očekivati. Tako da, 1. septembra, u najvećem dijelu osnovnih i srednjih škola kreće nastava na području ZDK-a, a prvi ponedjeljak u mjesecu oktobru i nastava na Univerzitetu Zenica, kazao je nakon sjednice Vlade ZDK resorni ministar obrazovanja prof. dr. Spahija Kozlić.