Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli uskoro se otvara „Knjiški kutak“

Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli pokrenuo je akciju uređivanja jedne od učionica na Filozofskom fakultetu u „Knjiški kutak“ za studente ovog Fakulteta.


Foto; Faktor.ba
Foto; Faktor.ba

Osmišljeno je da „Knjiški kutak“ služi studentima za odmore između časova, čitanje i druženje. Uz sredstva Univerziteta, te veliku pomoć donatora, firmi Babilon, MI BOSPO, ZH Zola, Klas Srebrenik i ForEks, koje su pokazale koliko je u njihovom poslovanju važna saradnja i podržavanje zajednice, ova prostorija mogla biti uskoro otvorena.

Dekanesa Filozofskog fakulteta, prof.dr. Nihada Delibegović Džanić zahvalila se mladim saradnicama i saradnicima na velikom entuzijazmu i pomoći u realizaciji ovog projekta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Veliku zahvalnost dugujemo privrednim subjektima s područja Tuzlanskog kantona koji su svojim učešćem doprinijeli opremanju kutka.

Dekanesa ističe da je ovo prilika i za druge privredne subjekte da pokažu društvenu odgovorst i unaprijede studentski standrad.

– Željeli smo da na jednom malom uzorku, opremanju kutka za studente, pokazati da zajednica može aktivno doprinijeti poboljšanju studentskog standarda kao što i mi na Filozofskom fakultetu ističemo da smo institucija u službi zajednice. Aktivnim djelovanjem naši studenti stječu znanja i razvijaju vještine o važnosti ličnih i zajedničkih stavova u zajednici te doprinose boljitku našeg Fakulteta, ali i šire društvene zajednice. Vjerujemo u lokalne potencijale i važnost aktivne uključenosti zajednice u procese razvoja i promjena, jer su velike promjene uvijek satkane od malih koraka, zaključuje Delibegović Džanić.

Docentica Amela Delić Aščić koja je dio tima za provođenje i realizaciju projekta kaže da su i ranije imali sličnih projekata u kojima su učestvovali i studenti, te da dosadašnje iskustvo pokazuje da se može mnogo postići zajedničkim radom, prenosi portal enovosti.ba.

– Kada se svi okupimo oko zajedničke ideje, uglavnom je uspijemo i realizovati. Drago mi je da će studenti dobiti prostor za odmor, razonodu, druženje i učenje.