Možete li pronaći knjigu za 5 sekundi?

 Možete li pronaći knjigu za 5 sekundi?

Na društvenim mrežama pojavila se nova mozgalica. Ovog puta inspiracija za nju stiže iz konstantnog rasta dominacije tehnologije u našim životima

Londonska tvrtka za edukativne plakate, Edu Prints Plus, na svojoj Facebook stranici podijelila je crno-bijeli poster na kojem se nalazi hrpa elektronskig predmeta, a među njima i jedna knjiga.

Svoje pratitelje su pozvali da među svim ovim elektronskim stvarima probaju pronaći knjigu.

Više od dvije hiljade ljudi upustilo se u ovo ‘mozganje’, nadajući se da će u zadanom roku pronaći ono što se od njih traži. Kreatori zagonetke tvrde kako je knjigu moguće locirati i za manje od pet sekundi.

Osnivač tvrtke Edu Prints Plus, Faisal Naisim, otkriva kako je inspiracija za mozgalicu došla iz njegove ljubavi prema knjigama. Naime, informacije voli crpiti direktno iz njih, a ne dobivati ih s raznoraznih monitora.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

NAREDNA STRANICA »

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?