MOSTIMUN 2014: Otvorena šesta međunarodna studentska konferencija modela UN-a

Jučer je u Mostaru s početkom u 12 sati otvorena šesta po redu međunarodna studentska konferencija modela Ujedinjenih naroda – MOSTIMUN 2014.


mostimun 2014

Jučer je u Mostaru s početkom u 12 sati otvorena šesta po redu međunarodna studentska konferencija modela Ujedinjenih naroda – MOSTIMUN 2014.

Ove godine na konferenciji sudjeluje preko 120 mladih ljudi iz 20 zemalja svijeta. U narednim danima oni će raspravljati o raznim aktualnim problemima, kao što su trenutna situacija u Južnom Sudanu, trenutni ratovi, konflikt u Darfuru i mnogim drugim potencijalno zanimljivim temama.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

O zaključcima i rezolucijama donesenim na MOSTIMUN-u biti će upoznat predstavnik UN-a u Bosni i Hercegovini.

Na otvaranju su se prisutnima obratili ovogodišnji glavni tajnik David Jan Bosschaert, voditelj projekta Eldin Čeho, kao i predstavnica UNDP-ovog Regionalnog ureda Hercegovina Božena Bohm Kaltak.

Organizacijski tim čini grupa studenata sa Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, koji na ovaj način simboliziraju most suradnje unutar cijelog grada, kao i most suradnje Mostara sa ostatkom svijeta.

Kultura simulacije Ujedinjenih naroda ima dugogodišnju tradiciju, kako u Europi, tako i u svijetu. MOSTIMUN kao međunarodna studentska konferencija simulacije rada Ujedinjenih naroda radi po svim pravilima pravog UN-a. Poštuje se engleski jezik kao službeni jezik konferencije, stručna terminologija UN-a, kao i formalni kodeks oblačenja.

(STUDOMAT.ba)