Mostarka sa prosjekom 9.66 “najlošija” od 100 kandidata

Fatima Husejić Memić, mlada Mostarka je nakon uspješno završenog školovanja na Mašinskom fakultetu u Mostaru krenula u potragu za poslom.


Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kao student generacije Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru aplicirala je na mjesto pripravnika u Vladi HNK. Obzirom na prosjek od 9.66 očekivala je da će jedno od 100 otvorenih mjesta biti njeno, no grdno se prevarila.

Advertisements

Zbog toga, ona se odlučila “izviniti” Vladi HNK što je uopće konkurisala za mjesto pripravnika, a izvinjenje je objavila i na svom Facebook profilu, u kojem stoji sljedeće:

“Najlošiji kandidat za pripravnika u Vladi HNK

Izvinjavam se što sam se uopšte prijavila na konkurs, te Vam oduzela minut što otvoriste i prelistaste moje dokumente, koje kao dokaz ovdje prilažem.

Izvinjavam se što sam dobitnica Rektorovih nagrada i student s najboljim uspjehom.

Završila sam Master studij sa prosječnom ocjenom 9.66, a Vi izabraste kolegicu, koja niti je završila Master studij, niti ima navedeni prosjek, niti ima Rektorove nagrade.

Advertisements

Voljela bih znati po kojem osnovu; vidjeti njenu dokumentaciju, ali i to pravo mi uskratiste.

Šta reći…da nije tužno bilo bi smiješno!

Sve po zakonu!!!”

Fatima inače ima Zlatnu medalju Univerziteta, Zlatnu plaketu univerziteta, Rektorovu nagradu, tri Bronzane plakete Univerziteta i Srebrenu plaketu Univerziteta.

Njen Facebook post poslužio je i kao dokaz za sva stečena priznanja tokom studiranja.

(N1)