Preko Sparkasse Bank na stipendirani studij ili praksu u Austriju

Sparkasse Bank otvorila je ovogodišnji ciklus projekta "Best of South - East" – studenti ekonomskih i pravnih fakulteta iz cijele BiH imaju šansu da odu na plaćeni, jednogodišnji studij ili praksu u Graz u Austriji.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

– U saradnji sa našom austrijskom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse i Karl-Franzens Univerzitetom iz Graza, želimo omogućiti studentima da steknu internacionalno iskustvo, i vrate se u BiH obogaćeni ovim znanjem. Neki od prijašnjih učesnika u ovom programu su u međuvremenu naše kolegice i kolege, tako da je ovo odlična šansa da mladi sebi otvore poslovne mogućnosti. Osim toga, kod mladih ljudi u BiH mora graditi jača svijest o tome da treba biti aktivan i otvoren za ovakve šanse. Želimo podržati i zdrav takmičarski duh kroz lokalnu selekciju kandidata koje ćemo nominovati za stipendije, navodi PR manager Sparkasse Bank Elmira Lalić.

Advertisements

Stipendija pokriva kompletne troškove boravka u Austriji uključujući smještaj, školarinu, zdravstveno osiguranje i džeparac. Rok za prijave je 01.03.2016. godine, a sve informacije o procesu apliciranja su dostupne na www.sparkasse.ba.

Advertisements

(Klix.ba)