Morat će mu platiti štetu: Mladić ostao bez prestižne stipendije zbog ljubomorne djevojke

Zamislite da se prijavite za stipendiju kako biste njome pokrili troškove života i studiranja na svom studiju iz snova. Dobijete odbijenicu pa kasnije saznate da je vaš partner ili partnerica kriv za to? Upravo se to dogodilo mladiću Ericu Abramowitzu čija je tadašnja djevojka zatajila da je dobio stipendiju i to zbog vlastite ljubomore.


eric

Eric Abramowitz prijavio se 2014. godine za punu stipendiju za preddiplomski studij na Colburn Conservatory of Music u Los Angelesu kako bi lakše završio studij. Inače, Eric je danas jedan od najboljih klarinetista u Kanadi, a stipendiju nije dobio zbog bivše djevojke Jennifer Lee, piše Moj faks.

Naime, kada je Eric dobio pismo, odnosno mail, u kojem piše da je novi stipendist Colburn Conservatory of Music, njegova tadašnja djevojka Jennifer ga je obrisala i umjesto toga poslala mu lažni mail u kojem piše da stipendiju nije dobio. Eric se za stipendiju javio kako bi završio svoj preddiplomski studij na Colburnu. Nažalost, za ovu prevaru saznao je dvije godine kasnije.

Saznao je to tako što je počeo raditi s profesorom klarineta Yehuda Gilad pod čijim je mentorstvom i trebao ondje studirati jer dotični profesor na godinu prima samo dva studenta. Dok su radili zajedno, Eric i profesor Gilad su razgovarali i tako je mladić došao do zaključka da je njegova bivša kriva zbog toga što nije dobio stipendiju. Profesor mu je slučajno otkrio da je dobio Ericov mail s odbijenicom, a u mailu je pisalo “da će odbiti stipendiju jer će u to vrijeme biti drugdje”.

Jennifer je imala Ericove lozinke u to vrijeme pa je zato i vidjela mail o stipendiji koju je dobio. Znala je da si on ne može sam priuštiti školovanje, a ona se nije htjela iseliti iz njegovog stana i nije htjela da je ostavi. Logično, Eric ju je tužio pa je sud odredio da mu bivša djevojka mora isplatiti 265. 000 dolara štete u koju spada gubitak ugleda, gubitak mogućnosti obrazovanja te gubitak potencijalnih prihoda u dvije godine.

Eric je trenutno glavni klarinet simfonijskog orkestra u Torontu, a s Jennifer je prekinuo iz skroz drugih razloga jer je za ovo sa stipendijom saznao puno kasnije.

(STUDOMAT.ba)