Mladi Tuzlak Edin Hasanović ostvario san: Dobio je punu stipendiju na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta

Zahvaljujući svojim rezultatima i predanom radu, dobio je ponudu za punu stipendiju od četiri čuvena američka univerziteta.


359748426 815342843280757 6850517169265067252 n
Foto: Dr. Edhem Čustović

Edin je završio je Elektrotehničku školu u Tuzli. U želji da nastavi svoje obrazovanje na najprestižnijim univerzitetima, odlučio je upisati studij računarskih nauka i finansija na Princeton Univerzitetu u New Jerseyu.

Tokom osnovne i srednje škole, aktivno je učestvovao na raznim takmičenjima i hackathonima, posebno iz oblasti matematike, programiranja i engleskog jezika. Njegovo angažovanje rezultiralo je visokim plasmanima na federalnom i državnom nivou, kao i učešćima na regionalnim takmičenjima, piše na svojoj Facebook stranici Dr. Edhem Čustović.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U procesu prijave na univerzitete u Americi, uspješno je položio TOEFL – Test of English as a Foreign Language sa izvrsnim 117/120 bodova i SAT – Scholastic Aptitude Test sa nevjerovatnih 1550/1600 bodova.

Zahvaljujući svojim rezultatima i predanom radu, dobio je ponudu za punu stipendiju od četiri čuvena američka univerziteta. Međutim, na kraju je odlučio prihvatiti ponudu od Princeton Univerziteta zbog izuzetno jakog i prestižnog programa računarskih nauka koji nude.

S ponosom se sada priprema za svoje buduće studije na Princetonu, gdje će imati priliku dalje razvijati svoje vještine, sticati nova znanja i sarađivati sa ostalim studentima. Motivisan je da iskoristi sve mogućnosti koje mu Princeton pruža kako bih postao stručnjak u svojoj oblasti i pridonio inovacijama i napretku u industriji i Bosni i Hercegovini.

– Čestitam Edine na velikom uspjehu. Posebno hvala tvojim roditeljima i porodici na podršci i sjajnim nastavnicima koji su bili uz tebe, poručuje Dr. Edhem Čustović.