Mladi SDP-a traže niže cijene karata u sarajevskim institucijama kulture za studente

Mladi SDP-a u Sarajevu traže da ustanove kulture budu pristupačnije studentima, a to bi bio podsticaj da mladi što više posjećuju kulturne sadržaje.


Foto: Envato
Foto: Envato

Forum mladih SDP-a u Sarajevu predložio je da studenti imaju niže cijene karata za institucije kulture u Kantonu Sarajevo.

Kako su saopćili, analizom su utvrdili da studenti u više od 60 posto spomenutih ustanova nemaju pravo na bilo koji oblik popusta prilikom kupovine karata za kulturne sadržaje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ukazali su da u ustanovama gdje postoje popusti, ti popusti su isključivo za studente Univerziteta u Sarajevu (UNSA), ali ne i za studente univerziteta u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

U Forumu mladih SDP-a insistiraju na, kako je navedeno, unificiranim popustima za sve studente, bez obzira na kojem fakultetu, univerzitetu studiraju. Očekuju da će kantonalna vlast, koju čine SDP, NiP i NS, prihvatiti njihovu inicijativu.

Ocijenili su da bi to bio doprinos afirmaciji studenata i podsticaj da mladi što više posjećuju kulturne sadržaje, piše Klix.ba.