Studentica Aida Komić prvakinja Švedske u taekwondou

Aida Komić prvakinja je Švedske u taekwondou, kate u kategoriji seniora.


Foto: Mojcazin.ba
Foto: Mojcazin.ba

Aida Komić je uspješna studentica treće godine ekonomije na Univerzitetu u Goteborgu. Rođena je u Švedskoj, a korjeni joj potiču iz Bosne i Hercegovine.

Aida Komić prvakinja je Švedske u taekwondou, kate u kategoriji seniora.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Njena sportska karijera počela je od najranijeg djetinjstva i u međuvremenu je nanizala brojne medalje i pehare na takmičenjima u Švedskoj i širom Evrope.

Na prvenstvu Švedske održanom proteklog vikenda osvojila je svoju najveću i najznačajniju titulu do sada i njeni roditelji Elvis Komić (Bosanska Krupa) i Nermina Rošić – Komić (bivša novinarka Radio- televizije Cazin) izuzetno su ponosni i sretni zbog Aidinog uspjeha, kao i njena mlađa sestra Elma.

Foto: Mojcazin.ba
Foto: Mojcazin.ba

Iako im se život odvija u švedskom gradu Ljumbgy, Komići su najmanje jednom godišnje u posjeti matičnoj domovini, odnosno u Cazinu i Bosanskoj Krupi. Aidina želja je, kako kaže, saznati više o cazinskim taekwondo klubovima čiji rad je zapazila u domaćim medijima, ali do sada nije imala priliku bliže ih upoznati.

Sigurno smo da će se i takva prilika ukazati, a ovom prilikom Aidi upućujemo najsrdačnije čestitke i želje da s jednakim uspjehom nastavi nizati sportske i životne pobjede, piše Mojcazin.ba.