Mediha Salkić potpisala sponzorski ugovor sa kompanijom Bicom Systems

Reprezentativka i rekorderka Bosne i Hercegovine u bacanju kugle i diska Mediha Salkić, potpisala je sponzorski ugovor sa uspješnom bh. kompanijom Bicom Systems.


Mediha2

Mediha je trenutno članica Atletskog kluba Zenica, i druga je atletičarka u bh. historiji koja je bacila disk preko 49 metara. Danas, Mediha uistinu predstavlja jednu od najboljih ženskih atletičarki iz Bosne i Hercegovine.

Ova mlada sportistkinja je rođena 1999. godine u Gračanici. U svojoj najranijoj dobi iskazala je ljubav prema atletici, a prve treninge je provela u dvorištu porodične kuće. Rad, želja za uspjehom i trud su se isplatili, gdje je Mediha na regionalnim, pa i svjetskim takmičenjima ostvarila nevjerovatne rezultate.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Njen sportski i životni put je doveo u Zenicu, gdje se kao djevojčica preselila kako bi imala bolje uslove za rad i razvoj svoje karijere. Živjela je u đačkom, a potom i studentskom domu u Zenici, bez podrške i stipendija od strane države. Životni troškovi, sportska oprema, odlasci na takmičenja i sve ono što prati jednog sportistu, iziskuju mnogo novca, ali to nije spriječilo Medihu da svakodnevno trenira i ostvaruje sjajne rezultate.

Mediha3

– Zaista smo sretni i ponosni što imamo priliku na ovaj način podržati i učiniti lakšim sportski put, ovoj mladoj bh reprezentativki, koju zaista očekuje sjajna karijera. Mediha je sve nas osvojila svojom harizmom i željom da ispisuje historiju u sportu kojim se bavi. Radujemo se svim njenim budućim takmičenjima i vjerujemo da će ostvariti svoje snove, rekli su iz Bicom Systems kompanije.

Bicom Systems – internacionalna IT kompanija sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, prepoznala je talenat i borbenost mlade atletičarke te ponosno postala Generalni Sponzor i velika podrška za naredni period.

Nadamo se da će i druge uspješne bh. kompanije prepoznati mlade talente i podržati ih u njihovim snovima, pogotovo u ovom teškom periodu pandemije uzrokovane virusom COVID-19.