Medicinski fakultet u Sarajevu obilježava 70 godina rada

Centralna svečanost kojom će Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu obilježiti 70 godina kontinuiranog rada bit će organizirana u subotu, 19. novembra, u Narodnom pozorištu u Sarajevu.


medicinski fakultet u sarajevu

Tom prilikom će dekan fakulteta prof. dr. Almira Hadžović-Džuvo, uručiti nagrade i zahvalnice pojedincima i institucijama čija je uloga u kontinuiranom radu ove obrazovne ustanove od ogromnog značaja.

Medicinski fakultet UNSA formalno je otvoren 16. novembra 1946. godine, a otvorio ga je prof. dr. Nedo Zec u današnjim prostorima Osnovne škole “Edhem Mulabdić”.

Ova Institucija je uprkos svim poteškoćama opstala i ponosno dokazuje da je naša temeljna ustanova za školovanje ljekara i drugih zdravstvenih struka.

Svojim prisustvom skup u Narodnom pozorištu uveličat će i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, rektor sarajevskog Univerziteta Rifat Škrijelj, te dekani svih fakulteta, članova UNSA.

Skupu će prisustvovati i Dušan Šuput, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani – Univerza, generalni sekretar Evropske asocijacije medicinskih fakulteta, saopšteno je iz Pres-službe Medicinskog fakulteta, javlja Fena.

(Oslobođenje)