Medicinski fakultet u Foči postao član Evropske asocijacije medicinskih fakulteta

Ovaj fakultet je jedina javna visokoškolska ustanova iz BiH koja je član ove Asocijacije.


med f foca

Medicinski fakultet u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu postao je član Evropske asocijacije medicinskih fakulteta, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Trenutno se na listi članova Asocijacije nalazi 69 medicinskih fakulteta iz 27 evropskih zemalja, a Medicinski fakultet u Foči je, ističu, jedina javna visokoškolska ustanova iz BiH koja je član Asocijacije.

Riječ je o organizaciji koja je započela rad 1979. godine kao Asocijacija dekana medicinskih fakulteta u Evropi.

 – Više od četiri decenije AMSE predstavlja forum evropskih medicinskih fakulteta za razmjenu iskustava u oblastima obrazovanja, istraživanja i menadžmenta. Rad Asocijacije zasniva se na organizaciji konferencija o temama koje su od posebnog interesa za nastavnike medicinskih fakulteta kroz koje se nastoji podstaći i razviti održiva saradnja medicinskih visokoškolskih ustanova u Evropi, pojasnili su u saopštenju.

Članstvom u AMSE želi se ojačati proces internacionalizacije visokog obrazovanja započet uvođenjem studija Medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Foči.

 – Nastojaćemo da saradnjom sa drugim evropskim medicinskim fakultetima primijenimo najbolje prakse i iskustva i tako sačuvamo lidersku poziciju u regionu kada je riječ o obrazovanju kadrova medicinske struke u skladu sa savremenim tokovima i trendovima, ističe se u saopštenju Medicinskog fakulteta u Foči.