Maturantski ples širom BiH

Više od pet hiljada maturanata u šest bh. gradova zaplesalo je jučer, tačno u 12 sati, uz Straussovu kompoziciju "Fledermauss-Quadrille". Maturanti iz naše zemlje tako su se pridružili svojim vršnjacima iz 90 drugih evropskih gradova.


Više od pet hiljada bh. maturanata  zaplesalo je jučer, tačno u 12 sati, uz Straussovu kompoziciju “Fledermauss-Quadrille”. Maturanti iz naše zemlje tako su se pridružili svojim vršnjacima iz 90 drugih evropskih gradova.

Advertisements

Maturantsku paradu u BiH su prije sedam godina pokrenuli Akademija plesnog pokreta u BiH i plesni klub Romantik. Ove godine, istovremeno su plesali maturanti iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, Goražda, Travnika, Mostara, Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Ključa, Trebinja…

Advertisements

Nakon intorniranja bh. himne, na ovogodišnjoj centralnoj manifestaciji u Sarajevu maturante su pozdravili član Predsjedništva BiH Željko Komšić, ministar za mlade, nauku i obrazovanje KS Damir Marjanović, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedzad Koldžo, te članovi Uprave ASA Prevent grupacije.

Svi su im poželjeli sve najbolje, puno zdravlja, sreće i da nastave školovanje. Komšić im je rekao da sada ulaze u svijet odraslih koji nije tako lijep kao ovaj dosadašnji i da je vrijeme da shvate koliko je obrazovanje važno.

Direktor plesnog kluba Romantik Sarajevo, Vedran Marčeta, kazao je da je u 12 sati plesalo preko 35.000 maturanata širom Evrope, što je, prema njegovim riječima, fascinantna stvar i globalna poruka da je riječ o projektu koji treba nastaviti.

Maturantski ples u Travniku

Oko 120 maturanata srednjih škola iz Travnika je na Trgu Lajpcig također plesalo maturantski ples, u organizaciji plesnog klub Romantik Travnik. Maturante su aplauzima pozdravili brojni Travničani koji su došli podržati maturante u obaranju Ginisovog rekorda u sinhronizovanog plesu.

 

[doptg id=”3”]

Voditelji plesnog kluba Romantik Travnik se zahvaljuje svim maturantima i kako kažu da je lijepo vidjeti da ovaj mali grad Travnik ima tako veselu generaciju kao što je ova i da im je bila čast raditi s njima.

Oko stotinu maturanata srednjih škola iz Zenice također je na Trgu Alije Izetbegovića plesalo maturantski ples. Maturante su aplauzima pozdravili brojni Zeničani koji su došli podržati maturante u obaranju Guinnessovog rekorda u sinhronizovanog plesu.

(Klix.ba/STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!