KULT BiH: Konferencija “ROB u trouglu moći”

Konferencija ROB u trouglu moći u okviru programa Rodnopravni budžet za mlade, koji se realizira u tri zemlje regije - Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, održat će se sutra, 20. decembra u 10 sati, u Domu mladih na Skenderiji.


KULT BiH ROB konferencija

Konferencija “ROB u trouglu moći” u okviru programa “Rodnopravni budžet za mlade”, koji se realizira u tri zemlje regije –  Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, održat će se sutra, 20. decembra u 10 sati, u Domu mladih na Skenderiji.

ROB (u trouglu moći) je skraćenica za rodno odgovorno budžetiranje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, a tema podrazumijeva rodnu odgovornost: rodno odgovornu vlast, rodno odgovoran građanski sektor, rodno odgovoran privatni sektor te neizostavan faktor utjecaja: rodno odgovoran marketing i mediji.

Govornici na konferenciji bit će Samra Hadžiabdić-Filipović – direktorica Agencije za ravnopavnost spolova, Anne-Marie Esper Larsen – predstavnica UN WOMEN te Jasmin Bešić – izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT.

Kada govorimo o centralnim obraćanjima u koceptu KULTalka, u cilju motiviranja mladih, govorit će: Adnan Kadribašić – stručni savjetnik Agencije za ravnopravnost spolova BiH, Selma Kadić-Magalajlić – asistentica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Maja Bosnić – koordinatorica za rodno odgovorno budžetiranje BiH – UN WOMEN te Jasmina Knezović – direktorica Bosanskog transportnog servisa d.o.o. Visoko.

Institut za razvoj mladih KULT intenzivno sarađuje sa UN Womanom, Agencijom za ravnopravnost spolova te Gender centrima u BiH, s ciljem ostvarivanja ravnopravnosti spolova među mladima, saopšteno je iz Instituta.

(STUDOMAT.ba)