Konkurišite za Deutschlandstipendium na njemačkim univerzitetima

Studenti sa visokim uspjehom iz cijelog svijeta koji žele da studiraju na osnovnim i master studijama na javnim i državnim univerzitetima u Njemačkoj, mogu se prijaviti za Deutschlandstipendium, najveći program stipendiranja javno-privatnog partnerstva u Njemačkoj.


Konkurisite za Deutschlandstipendium na njemackim univerzitetima

Finansiranje se obično odobrava na najmanje 2 semestra, ali se može obezbijediti na maksimalno vrijeme koje pokriva standardni period studija. U intervalima od 2 semestra univerzitet provjerava da li stipendista i dalje ispunjava kriterijume za dodjelu i da li će privatna sredstva i dalje biti dostupna. Svaki stipendista dobija 300 eura mjesečno (150 eura obezbjeđuju privatni sponzori, a 150 eura savezna vlada).

Mnogi univerziteti i privatni sponzori takođe podržavaju nosioce Deutschlandstipendiuma kroz istovremene programe mentorstva, mrežne događaje i prakse.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Deutschlandstipendium se dodjeljuje bez obzira na lični prihod ili prihod roditelja.

Pravo na stipendiju imaju i upisani i započeti studenti.

Studenti prvog i višeg semestra svih nacionalnosti mogu se direktno prijaviti na svom univerzitetu. Univerziteti organizuju proces odabira uspješnih kandidata i obraćaju se potencijalnim sponzorima uz finansijsku pomoć Savezne vlade.

Detaljnije na linku.