Konferencija: “Čuvajmo mir, pamtimo stradanja i genocid, Srebrenica 1995-2015”

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizuje konferenciju pod nazivom "Čuvajmo mir, pamtimo stradanja i genocid, Srebrenica 1995-2015".


Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT.ba

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizuje konferenciju pod nazivom “Čuvajmo mir, pamtimo stradanja i genocid, Srebrenica 1995-2015”.

Fokus Konferencije Pravnog fakulteta je mir kao istinska ljudska vrijednost i potreba aktuelnog trenutka i budućnosti Bosne i Hercegovine i regije.

– U konceptu Konferencije želimo dati prednost miru, preventivnoj komponenti, stvaranju verifikovane i valorizovane građe za naučni dijalog, utemeljen na istini, činjenicama, zakonima i međunarodnim standardima. Pravni fakultet organizuje Konferenciju u vjerovanju da će naučna referentnost članova Organizacionog i Programskog odbora te učesnika Konferencije biti garant da poruke koje će rezultovati zaključcima budu smjernice u radu relevantih institucija, navodi se između ostalog u saopštenju Organizatora.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na konferencija.pfk.edu.ba.

(STUDOMAT.ba)

 


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.