Gdje se nalazi BiH: Fakultet iz Hrvatske na visokom 96. mjestu u svijetu

Najbolje plasirani fakulteti iz BiH su iz Sarajeva, a zatim iz Zenice.


unsa

Visoko 96. mjesto na svijetu prema uspješnosti studenata na natjecanjima simuliranih suđenja pripalo je upravo Pravnom fakultetu u Zagrebu. Dekan tog fakulteta Ivan Koprić kaže kako je to veliki uspjeh koji može zahvaliti značajnom entuzijazmu studenata, ali i profesora koji ih pripremaju izdvajajući za to značajan fond svojih sati.

Pravni fakultet u Zagrebu zauzeo je visoko 96. mjesto u poretku uspješnosti studenata na takmičenjima u simuliranim suđenjima u svijetu, a 36. mjesto u Europi. Podaci su to koje donosi Nica Law School rangiranje za 2022. godinu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Ovo je veliki uspjeh naših studentica i studenata koji se više mjeseci temeljito pripremaju za ovakva natjecanja, s profesorima koji ih mentoriraju, nerijetko uz pripremna natjecanja. U profesionalnom životu svakoga od njih riječ je o jednoj od ponajvažnijih referenci. Znanja, vještine i kompetencije koje na taj način stječu ostaju im kao ponajvažnije u čitavom tijeku studija te ih kvalificiraju za najsloženije poslove i radna mjesta u širokom spektru pravničkih zanimanja, rekao je Koprić, prenosi Srednja.hr.

Kada su u pitanju fakulteti iz BiH, na navedenoj Nica Law ljestvici najbolje plasiran je Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu koji se nalazi na 163. mjestu, a iza njega je Pravni fakultet Univerziteta u Zenici na 230. mjestu.

nica ranking
Foto: Printscreen