Koliko (ni)je dobro biti s kolegom/kolegicom sa fakulteta u ljubavnoj vezi?

Kako najviše studentskog vremena provodimo na fakultetu, tu i tamo nam neko može zapasti za oko. Bilo to na predavanju, hodniku ili biblioteci. Ako i stupite u vezu sa kolegom/kolegicom s istog fakulteta, možete si olakšati studiranje, ali i otežati...


ljubav

Nikad ne znamo gdje možemo upoznati osobu sa kojom bismo željeli nešto više od prijateljstva, pa čak i na fakultetu. Svakodnevna druženja i sjedenja u amfiteatru, razgovaranja na pauzama i predavanjima, mogu dovesti do buđenja iskre između vas i kolege/ice.

Prednost veze s kolegom/icom jeste zajedničko učenje. Također, ukoliko neko od vas dvoje bude spriječen doći na predavanje, uvijek će biti u toku šta se novo radilo. Zajedno ćete raditi na zadacima, projektima, moći ćete zajedno putovati i osoba koju volite će biti uz vas sve vrijeme. Lošija strana toga što ste uvijek zajedno jeste to što se ne možete poželjeti, jer konstantno druženje može dovesti do monotonije u vezi.

Nedostatak veze s kolegom/icom dolazi nakon prekida. Ukoliko još niste preboljeli raskid, osuđeni ste na to bivšu ljubav srećete, čak i sjedite s njim/njom na predavanjima i vježbama. To može potrajati i do kraja vašeg studiranja ako ste se odlučili za isti smjer. Neugodni susreti na hodniku, izbjegavanje biblioteke u vrijeme kada je bivša ljubav tamo i najgore od svega što vam može biti dodijeljen isti zadatak. Ukoliko ne budete mogli trpiti susrete, prestati ćete dolaziti na predavanja i to može da utiče na vaš uspjeh na fakultetu.

MLjubav je prekrasna, ali ukoliko mislite da vaša veza s kolegom/icom neće dugo potrajati, najbolje je da ne ulazite u istu. Studiranje treba da nam bude zanimljivo, a ne da ga shvatamo kao mučenje samo zbog jedne osobe za koju smo mislili da je prava.

Ako ste doživjeli prekid veze sa kolegom/icom, glavu gore, to je iza vas. Sljedeća ljubav vas čeka na nekom drugom mjestu.

(Amra Salihćehajić / STUDOMAT.ba)