Koliko košta stanarina u Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru?

Oni koji su zadovoljili uvjete konkursa imat će na raspolaganju tri obroka dnevno, smještaj, internetski i kablovski priključak, a sve sobe opremljene su hladnjacima i klima uređajima.


Studentski centar Mostar
Foto: caportal.net

260 najbolje rangiranih studenata, koji su aplicirali za Studentski centar Sveučilišta u Mostaru tokom juna i jula, mogu se već useliti u svoje smještajne jedinice ili rezervisati ih, a od ponedjeljka 22. augusta, otvoren je konkurs i za studente prve studijske godine i traje do 15. septembra.

– Najbolje rangirani studenti starijih godina, čija je lista od kraja lula poznata javnosti, mogu se već useliti u svoje smještajne jedinice ili eventualno rezervisati ih i doći kroz par narednih dana ssladno svojim potrebama, izjavila je za Fenu pomoćnica direktora za sektor društvenih djelatosti Studentskog centra Mostar Anita Glibić.

Studentski centar Mostar putem ovog konkursa inače prima 260 studenata na smještaj i prehranu kroz akademsku 2022/23. godinu, a oni koji su zadovoljili uvjete konkursa, dodala je Glibić, imat će na raspolaganju tri obroka dnevno, smještaj, internetski i kablovski priključak, a sve sobe opremljene su hladnjacima i klima uređajima.

Uz osnovne usluge, studentima su na raspolaganju i teretana, fitnes centar, vanjski street workout park, učionice za učenje, caffe bar, vešeraj i Student servis a od jeseni i vanjsko rekreativno igralište.

Glibić je istaknula kako su im na raspolaganju i sportski kolektivi u odbojci, košarki, taekwondou, kickboxingu, a koji su u već prepoznati u cijeloj BiH.

– U našem Studentskom centru se tako mogu pronaći i studenti sportaši koji imaju i neke benefite, ali i svi mladi koji žele doći i studirati na Sveučilištu u Mostaru, poručila je ona.

Studenti dolaze iz cijele BiH, redovno iz Republike Hrvatske, ali ih ima i iz Slovenije

Mjesečna stanarina koju će studenti plaćati kroz ovu akademsku godinu ostaje ista, odnosno 165 maraka za sve studente.

Od 22. augusta do 15. septembra prijava za brucoše

Pomoćnica direktora za sektor društvenih djelatosti je napomenula da je od ponedjeljka, 22. augusta, otvoren konkurs za 120 mjesta u Studentskom centru Mostar za brucoše, studente prve godine, a koji će trajati do 15. septembra.

Podsjetila je da pravo na apliciranje za “Konkurs za prijem studenata u Studentski centar Sveučilišta u Mostaru” imaju svi redovni studenti Sveučilišta u Mostaru koji nemaju mjesto prebivališta u općini Mostar i koji prvi put upisuju studij.

Glibić je pozvala sve studente da im se obrate na broj telefona 036 337 203 ili putem maila smjestaj.scm@gmail.com ili dođu osobno ako trebaju pomoć pri apliciranje.