Samo rijetki balkanski muzičari imaju završene fakultete.

Mnoge javne ličnosti, koje su izuzetno uspješne u svom poslu, odlučile su odustati od dodatnog obrazovanja pa tako samo rijetki balkanski muzičari imaju završene fakultete.

Naime, Zdravko Čolić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Prethodno je završio muzičku školu, gdje je naučio svirati gitaru. Momčilo Bajagić Bajaga studirao je književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali nije diplomirao. Interesantna je činjenica da je prije toga studirao nuklearnu fiziku.

neda ukraden

Neda Ukraden je završila čak dva fakulteta, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet – odsjek engleski jezik i književnost. Uvijek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali da joj je karijera pjevačice dosta odmogla u studiranju.

Pokojni Đorđe Balašević diplomirao je na odsjeku geografije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Imao je sve desetke, ali se nikada nije bavio svojom strukom. Muzika je bila njegova najveća ljubav i njoj se u potpunosti posvetio.

Dj Krmak završio čak tri fakulteta

Malo je poznato da je Dj Krmak završio čak tri fakulteta. On je završio Pravni, Filozofski i Pravoslavno bogoslovski fakultet, međutim on se rijetko hvali ovim diplomama.

dj krmak

Mirela Priselac Remi iz Elementala završila je engleski i španjolski jezik te književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. U srednju školu išla je u gimnaziju, 2. u Križanićevoj. Pošto je bila odličan učenik, bila je oslobođena mature. U 2. razredu srednje škole otkrila je rap i crtala grafite.

Zvijezde sa srednjom stručnom spremom

Nives Celzijus završila je prirodoslovno matematičku, 13. gimnaziju u Zagrebu. Nakon završene Osnovne škole u splitskim Pujankama, Severina je upisala bibliotekarsku školu, pišu 24sata, a u trećem razredu, upisala je Glazbenu školu Josipa Hatzea koju nikad nije završila jer je otišla na prvu turneju u Australiju. Već je s 14 godina počela zarađivati kao pjevačica.

Tako malo tko zna da je Ceca završila srednju veterinarsku, i to smjer svinjogojstvo.

Lepa Brena je završila srednju školu za turističkog vodiča, kao i Jelena Karleuša, a Dino Merlin ima bravarski zanat. Ipak, Brena je pohađala turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu, no nije poznato je li ga ikad završila.

Edo Maajka završio je srednju Metalsku školu u Zagrebu, a 1998. godine upisuje se na Policijsku akademiju u Tuzli. Seka Aleksić tako je, recimo, završila školu za njegu ljepote, a školovala se za frizera.

Možda te i ovo zanima?

Hana Hadžiavdagić učestvovala na panelu na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu