Ko je najobrazovaniji muzičar: Ovaj pjevač završio je čak tri fakulteta

Samo rijetki balkanski muzičari imaju završene fakultete.


muzicari

Mnoge javne ličnosti, koje su izuzetno uspješne u svom poslu, odlučile su odustati od dodatnog obrazovanja pa tako samo rijetki balkanski muzičari imaju završene fakultete.

Naime, Zdravko Čolić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Prethodno je završio muzičku školu, gdje je naučio svirati gitaru. Momčilo Bajagić Bajaga studirao je književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali nije diplomirao. Interesantna je činjenica da je prije toga studirao nuklearnu fiziku.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

neda ukraden

Neda Ukraden je završila čak dva fakulteta, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet – odsjek engleski jezik i književnost. Uvijek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali da joj je karijera pjevačice dosta odmogla u studiranju.

Pokojni Đorđe Balašević diplomirao je na odsjeku geografije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Imao je sve desetke, ali se nikada nije bavio svojom strukom. Muzika je bila njegova najveća ljubav i njoj se u potpunosti posvetio.

Dj Krmak završio čak tri fakulteta

Malo je poznato da je Dj Krmak završio čak tri fakulteta. On je završio Pravni, Filozofski i Pravoslavno bogoslovski fakultet, međutim on se rijetko hvali ovim diplomama.

dj krmak

Mirela Priselac Remi iz Elementala završila je engleski i španjolski jezik te književnost na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. U srednju školu išla je u gimnaziju, 2. u Križanićevoj. Pošto je bila odličan učenik, bila je oslobođena mature. U 2. razredu srednje škole otkrila je rap i crtala grafite.

Zvijezde sa srednjom stručnom spremom

Nives Celzijus završila je prirodoslovno matematičku, 13. gimnaziju u Zagrebu. Nakon završene Osnovne škole u splitskim Pujankama, Severina je upisala bibliotekarsku školu, pišu 24sata, a u trećem razredu, upisala je Glazbenu školu Josipa Hatzea koju nikad nije završila jer je otišla na prvu turneju u Australiju. Već je s 14 godina počela zarađivati kao pjevačica.

Tako malo tko zna da je Ceca završila srednju veterinarsku, i to smjer svinjogojstvo.

Lepa Brena je završila srednju školu za turističkog vodiča, kao i Jelena Karleuša, a Dino Merlin ima bravarski zanat. Ipak, Brena je pohađala turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu, no nije poznato je li ga ikad završila.

Edo Maajka završio je srednju Metalsku školu u Zagrebu, a 1998. godine upisuje se na Policijsku akademiju u Tuzli. Seka Aleksić tako je, recimo, završila školu za njegu ljepote, a školovala se za frizera.

Možda te i ovo zanima?

Hana Hadžiavdagić učestvovala na panelu na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu