Kako mi je STUDOMAT pomogao da se zaposlim?

Na prvoj kafi sa kolegama sa fakulteta, tražili smo portal za nas, studente. Željeli smo saznati kako da dođemo do stipendija, gdje su nam putovanja jeftinija, gdje su događaji koji bi nas mogli zanimati. Zatim smo ugledati link od portala STUDOMAT.ba i postali svakodnevni čitatelji.


motivacija student

– Kada ste osoba koju mnogo toga zanima u životu, onda je STUDOMAT definitivno portal za vas, je rečenica koju sam svaki put rekla kada bi me netko od kolega pitao za portal ovog tipa. Otkako sam počela biti redovni čitatelj ovoga portala, krenula sam da putujem. Kako po seminarima, tako i po edukacijama i besplatnim kursevima.

Većina kolega je to smatrala kao “free” izlet, gdje je sve besplatno, zato što si student i jedva su čekali da predavanja završe da bi imali vremena za druženje.  Ja sam to shvatila kao priliku da proširim svoj krug prijatelja i da naučim nešto novo. Iz mjeseca u mjesec, bila sam čest učesnik na seminarima, čak sam i počela se susretati sa osobama sa drugih seminara na kojima smo se upoznali.

Svaki put kada bi STUDOMAT objavio neki događaj, odmah smo između sebe dijelili linkove i analizirali da li svi možemo da idemo. Vremenom, naučila sam stvari o liberalizmu, marketingu, ljudskim odnosima, zakonu, ponašanju na TV-u, pisanje članaka, suočavanje sa prošlošću… Sve je zavisilo od toga na koji sam seminar otišla.

Danas, godinu dana poslije ulaganja u sebe, putujeći po BiH, odlazeći na edukacije i seminare, ja imam posao. Zahvaljujući portalu STUDOMAT.ba. U svoj CV sam dodavala kolone, svoje vještine, a u fascikl stavljala diplome. Prepoznao me je  jedan od predavača na posljednjem seminaru i prišao mi sa idejom da radim za njega. Nakon toga, dobila sam posao na radiju, upotrijebila sve savjete sa seminara koji su se doticali medija i ubrzo se prilagodila novoj sredini.

Iako sada imam posao, nisam pauzirala svoja putovanja na seminare, kurseve i edukacije. Smatram da se čovjek treba „graditi“ i obrazovati van fakulteta, jer tek tad studiranje dobiva smisao.

Ovdje ću da se zaustavim sa savjetom za sve čitatelje portala STUDOMAT.ba: Pratite portal, šta se objavljuje, prijavite se na sve što vam se učini zanimljivo i nećete vam biti žao. Postati ćete ovisni o putovanjima, a pritom uvijek za jedno znanje bogatiji.

(Amra Salihćehajić / STUDOMAT.ba)