Kafa sa “Mladim Bankarima” ProCredit Banke u Sarajevu

Pozivaju se svi zainteresovani na kafu i razgovor o Programu Mladi Bankar sa osobama koje su završile ovaj Program, a sada su zaposlenici ProCredit Bank.


Pozivaju se svi zainteresovani na kafu i razgovor o Programu Mladi Bankar sa osobama koje su završile ovaj Program, a sada su zaposlenici ProCredit Bank.

Advertisements

Kafa i razgovor održat će se u utorak, 21.10.2014. godine od 12:00 do 14:00 u Caffe Tito (kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu) i u srijedu 22.10.2014. godine, od 11:00 do 13.00 u kafe-piceriji Garden (na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu).

ProCredit Bank Program Mladi Bankar?

ProCredit Bank je prva međunarodna banka u BiH, sa 100% njemačkim kapitalom, posvećena kreditiranju malih i srednjih preduzeća i razvoju dugoročnih partnerskih odnosa sa privrednicima, te štednji i finansijskoj edukaciji svojih klijenata. Banka  kontinuirano organizuje Program obuke iz oblasti bankarstva „Mladi Bankar“.

Kao dio svog odgovornog poslovanja i nastojanja banke da stvori tim motivisanih, sposobnih i stručnih uposlenika, ProCredit Bank organizuje šestomjesečnu obuku iz oblasti bankarstva koju drže eksperti iz banke putem Programa Mladi Bankar. Ovaj Program je prilika za stručno usavršavanje i upoznavanje sa ProCredit načinom poslovanja, a namijenjen je diplomiranim studentima, apsolventima svih fakulteta, te osobama sa ili bez radnog iskustva u bankarstvu ili drugim poljima.

Advertisements

Program obuhvata:

  • ProCredit filozofiju poslovanja i ProCredit historiju;
  • Teme iz etike i filozofije;
  • Ključne koncepte ekonomskog razvoja, upravljanja i zaštite okruženja i globalizacije;
  • Uvod u rad i komunikaciju sa klijentima i upoznavanje sa bankarskim uslugama;
  • Finansijsku matematiku i računovodstvo;
  • Zadatke i projekte koji razvijaju profesionalne i lične kvalitete;
  • Praktičnu obuku koja se odvija u poslovnicama ProCredit Bank širom BiH.

Program obuke je organizovan interaktivno kroz diskusije, prezentacije, rad u grupama i individualni rad, sa ciljem unaprjeđenja komunikacijskih vještina i analitičkog razmišljanja. Teorijski dio Programa se odvija u regionalnom trening centru ProCredit grupacije u Beogradu, dok se praktični dio održava u poslovnim jedinicama ProCredit Bank u BiH.

Polaznici u toku trajanja Programa imaju osiguran i plaćen smještaj i prevoz, te primaju jednu vrstu naknade. Po uspješnom završetku šestomjesečnog Programa, banka Mladim Bankarima, u skladu sa mogućnostima i potrebama Banke, može ponuditi zaposlenje.

Više informacija o Programu Mladi Bankar na www.procreditbank.ba.

(STUDOMAT.ba)