Još 120 studenata iz Tuzle vakcinisano u Beogradu

Direktorica zavoda je odvojila nedjelju kako bi pozdravila studente, a da bi čitav proces ubrzala, direktorica je obukla mantil i radila na vakcinacijskom punktu.


Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nakon što je 100 studenata iz Tuzle sredinom maja vakcinisano u Institutu za javno zdravlje ,,Milan Jovanović” Batut, grupa od 120 studenata je danas uspješno vakcinisana u Beogradu.

Riječ je o studentima koji najvećim brojem studiraju na fakultetima medicinske grupacije, a svoje doze vakcina kako navode nisu mogli dobiti u Bosni i Hercegovini.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti su dobili Pfizer vakcinu, a u nastavku prenosimo Facebook status jednog od organizatora odlaska studenata u Beograd, Ahmeda Pašalića:

,,Danas iz Beograda! Vakcinisano je 120 studenata, mahom Medicinskog fakulteta u Tuzli. Svi studenti su dobili Pfizer vakcinu, osjećaju se dobro i na povratku su kući.

➡️ Kada su prije par sedmica sa podsmjehivanjem pričali o vijesti da sam odveo 100 studenata u Beograd na vakcinaciju, kazao sam da je to prva grupa te da nastavljamo dalje.

➡️ Nagradu smo dobili pozivanjem po političkim krugovima, te pričom kako smo “nečiji”.

Ovo je grupa mladih osoba koji žele da imaju kvalitetno obrazovanje, a jedan od preduslova je da se stane u kraj aktuelnoj pandemiji.

Ovo je grupa mladih osoba koji žele da imaju kvalitetno obrazovanje, a jedan od preduslova je da se stane u kraj aktuelnoj pandemiji.

Unazad par sedmica pisao mailove Vladi FBiH, Vladi RS-a, ali i nekoliko mailova ministru zdravstva TK. Na ove mailove nisam dobio nikakav odgovor ili je odgovor bio paradnog karaktera.

Danas nas je ugostila i direktorica Zavoda za javno zdravstvo Srbije, dr Verica Jovanović. Direktorica je odvojila nedjelju kako bi pozdravila studente, a da bi čitav proces ubrzala, direktorica je obukla mantil i radila na vakcinacijskom punktu.

Dok pojedinci ne odgovaraju na mailove, direktorica Jovanović je vakcinisala studente. Našla je način, a ne izgovor.

Pametnom dosta! Idemo dalje!, napisao je Ahmed Pašalić, organizator odlaska na vakcinaciju i student završne godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, prenosi portal Crna-hronika.info.