Jeste li znali? Najbolji prijatelji su kolege sa fakulteta

Najbolji prijatelji su oni koje upoznamo na fakultetu.


Mnogo je razloga zbog kojih ljudi kažu da će studiranje biti najbolje godine u vašem životu.

Advertisements

To je period u kojem stičemo najbolje prijatelje, a neki od njih će nas pratiti tokom cijelog života.

Danas vam donosimo samo neke od mnogobrojnih razloga koji dokazuju da su naši prijatelji s fakulteta zapravo naši najbolji životni prijatelji.

1. Bili ste prijatelji onda kad su vam prijatelji bili najpotrebniji

Većina nas definitivno zna koliko fakultet može biti intenzivan, stresan i težak. Ispiti, studentski dugovi, nivo stresa je ogroman. Dakle, prijatelji su jedna od rijetkih stvari koja nam pomaže da se nosimo sa svim problemima koje studentski život donosi.

2. Bili su kao vaša porodica kada vam je bilo najteže

Advertisements

Dok ste bili na fakultetu, vjerovatno ste bili daleko od kuće, daleko od roditelja, braće i sestara. Dakle, bliskost koju ste tražili našli ste kod svojih novih prijatelja. Oni postaju (i ostaju) naša porodica.

3. Vidjeli su vas u najgorem izdanju

Bez obzira radi li se o napadu panike, ispitima, stresu ili emocionalnim slomovima, vaši prijatelji s fakulteta bili su tu za vas i pomogli su vam da sve to prođete. I pored toga što su sve ovo vidjeli, ipak ste im se baš vi svidjeli i htjeli su vam biti prijatelji!

4. Vidjeli su vas u najboljem izdanju

Ako je bilo loših trenutaka, onda su sigurno bili i dobri! Kao kad ste položili važan ispit ili dobili bilo kakve dobre vijesti, većinu vremena vaši su prijatelji s fakulteta prvi s kojima biste podijelili vijesti i obrnuto.