J.K. Rowling je iznenadila fanove najavom da će objaviti novu dječju knjigu, iza koje stoji interesantna porodična priča.

The Ickabog je bajka koju je napisala prije deset godina svojoj djeci, međutim za vrijeme pandemije je odlučila da će je objaviti kako bi bila dostupna svima, navodi klix.ba.

Razmišljala sam o tome kako ova knjiga zapravo pripada mojoj djeci obzirom na to da sam im je čitala uvečer dok su još bili mali. To je zaista jedno lijepo porodično sjećanje, rekla je Rowling.

Prije nekoliko sedmica je razgovarala sa svojom djecom o toj bajci, a oni su je podsjetili na neke dijelove koji su im bili najupečatljiviji i omiljeni. Nakon toga je, kako je kazala, ponovo bila uvučena u svijet u koji je mislila da više nikada neće ući.

Rowling je objasnila da je ova bajka savršena za djecu u ovo vrijeme, nakon što su prošli izolaciju ili se još uvijek nalaze u njoj.

Na internet stranici The Ickabog od 10. jula će svakog utorka biti objavljeno jedno poglavlje knjige, a do tada tu možete pročitati zašto objavljuje ovu knjigu, ali i prva dva poglavlja.