Studentski recepti: Palačinci s jagodama

Svi vole palačinke - jednostavne su za napraviti, ali ujedno i omiljena slatka poslastica. Iako smo naviknuti na uobičajene palačinke s Nutellom, uvijek se može dati šansa novim ukusima, ovaj put jagodama.


IMG 1318ae

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mlijeka
  • Čaša tople vode
  • Kašičica soli i šećera
  • Džem od jagoda
  • Tiramisu krema
  • 200 g jagoda

lattyja with strawberry gooseberry jam wide scaled

Priprema:

Uzmite dublju plastičnu posudu i u nju sipajte brašno, dodajte jaja i oko 2 dl mlijeka, te malo tople vode, zatim to umutite. Važno je da tijesto bude gusto i da ga mutite dok ne postane glatko, bez grudica, dodajite vodu i mlijeko dok ne postane tečno. U umućeno tijesto dodajte oko 1 dl ulja te zatim dobro promiješajte.

Ostavite tijesto da odstoji 20-30 minuta. U tiganj sipajte ulje da se zagrije, zatim na to kutlačom sipajte tijesto. Pustite da se palačinak peče s jedne strane otprilike 1 ili 2 minuta, zatim ga prevrnite i pustite da se ispeče i s druge strane isto toliko.

Kada ste ispekli palačinke svaku od njih premažite džemom od jagoda. Umućenu tiramisu kremu istisnite u sredinu svake palačinke. Isjeckane jagode također poredajte unutar palačinka, te ih topom presavijte po želji – na četvrtinu ili kao rolnicu. Pripremljeni palačinak pospite šećerom u prahu i ukrasite polovicama jagoda, ili topljenom čokoladom.