Internacionalni Burch univerzitet promovisao dvanaestu generaciju studenta

U svečanoj atmosferi te uz emocije sreće i zadovoljstva, studenti su ponosno bacili svoje kape u zrak.


Foto: Klix.ba

Na svečanoj ceremoniji promocije diplomanata, magistranata i doktoranata Internacionalnog Burch univerziteta održanoj u petak, 15. jula u hotelu Hills promovisana je dvanaesta generacija studenata univerziteta.

Advertisements

U svečanoj atmosferi te uz emocije sreće i zadovoljstva, studenti su ponosno bacili svoje kape u zrak i time označili kraj jednog važnog poglavlja u njihovom obrazovanju i životu.

Rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak čestitao je studentima na ovom izvrsnom dostignuću i uputio im emotivnu poruku:

 – Ovaj trenutak predstavlja vašu tranziciju iz uloge studenta u novu ulogu u društvu, gdje ćete koristeći poduzetničke vještine stečene tokom studija doprinijeti budućem razvoju naše zajednice i društva. S nestrpljenjem iščekujemo da vidimo kakav će biti vaš doprinos i radujemo se vašim novim uspjesima.“ Posebnu čestitku rektor je uputio roditeljima, rodbini i prijateljima koji su ispunili salu do posljednjeg mjesta kako bi sa studentima podijelili ovaj radosni trenutak.

Svečanu promociju diplomanata, magistranata i doktoranata dodatno su uveličali brojni gosti i partneri Internacionalnog Burch univerziteta, među kojima su bili: Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, prof.dr. Aleksandra Nikolić, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, prof.dr. Enes Hašić, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, predstavnici britanske i francuske ambasade i brojni drugi gosti.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur u svom obraćanju prisutnima istaknuo je kako je općina ponosna što ima jedan ovakav Univerzitet u svojoj zajednici. Studentima je poručio da iskoriste svaku priliku za zaposlenje koja im se pruži nakon završetka studija kako bi nastavili učiti i u konačnici došli do željenog posla.

Advertisements

Nakon uvodnih riječi uslijedila je dodjela priznanja najboljim studentima generacije 2021/22. koji su zahvaljujući svojoj posvećenosti, radu i znanju postigli najbolje rezultate u toku studija. Nagrađeni su studenti koji su ostvarili prosjek veći od 9,5, a posebna priznanja uručio im je rektor Univerziteta prof.dr. Mersid Poturak, piše Klix.ba.

Zatim su proglašeni najbolji studenti na nivou fakulteta. Najbolji student generacije na Fakultetu za ekonomiju i društvene nauke je Ajdin Karić, na Fakultetu za edukaciju i humanističke nauke Azra Selimović, dok je ovu titulu na Fakultetu za inžinjering i prirodne nauke uzela studentica Asja Muharemović.

Titulu najboljeg studenta generacije na nivou univerziteta ponio je Ajdin Karić koji je tradicionalno ukucao svoje ime u drvo najboljih studenta i tako ostavio neizbrisiv trag na Internacionalnom Burch univerzitetu. Ajdin se zatim obratio svojim kolegama:

 – Osvrćući se na svoje studiranje na Internacionalnom Burch Univerzitetu, mogu reći da je Univerzitet ispunjen sa toliko divnog osoblja i profesora, koji posvećuju svoje vrijeme individualnim ciljevima svakog studenta. Ono na čemu bih se posebno htio zahvaliti jeste priznanje i poštovanje prema svemu što sam radio. Titula „najbolji student“ koju sam dobio nije došla samo zbog visokog prosjeka, nego su nagrađeni i svi seminari, radionice, volonterske aktivnosti, rad u studentskim klubovima, radno iskustvo i istraživački rad kojim sam se bavio. Prvo priznanje za sve nabrojano sam dobio kroz stipendiju kada sam upisao IBU i opet danas kroz titulu najboljeg studenta univerziteta.”

Ceremonija je završena muzičkim performansom na klaviru studentice Muzičke akademije Esme Pleh i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak.

Čestitamo novoj generaciji diplomanata, magistranata i doktoranata Internacionalnog Burch univerziteta i želimo im puno uspjeha u karijeri i životu.