ICEBSS 2016: Otvorena Međunarodna konferencija ekonomije, poslovnog menadžmenta i društvenih nauka

Od 5. do 9. oktobra 2016. godine, Međunarodna konferencija ekonomije, poslovnog menadžmenta i društvenih nauka održava se na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.


Foto: IUS
Foto: IUS

Na svečanosti otvaranja rektor IUS-a prof. dr. Tahsin Erkan Türe, prof. dr. Zuhairah Ariff Abd Ghadas, prof. dr. Mahmut Zortuk i ministar finansija Kantona Sarajevo gdin. Jasmin Halebić održali su svoje govore.

ICBESS 2016 stavlja težište na ekonomske aktivnosti, poslovne vještine i sociologiju, koje međusobno djeluju u administraciji, političkim naukama itd.

Glavne tačke ovog sastanka jesu okupljanje akademskog osoblja, inovatora autonomnih istraživača i analitičara, koji za cilj imaju razmjenu iskustava, misli i stavova za što bolje unaprijeđenu budućnost u ovim specifičnim područijima.

Konferencija se bazira na promociji mladih naučnika, akademika i profesionalaca sa multidisciplinarnim vještinama u oblastima poslovnog područja, finasijskih aspekata i socioloških disciplina.

– ICEBSS 2016 će se održavati svake godine na različitim mjestima širom Balkana i Istočne Evrope, kako bi doprinijeli promociji uspješnije perspektive finansijskih aspekata i socioloških aktivnosti. Zadovoljstvo nam je, jer je IUS postao jezgro održavanja konferencija različitih tematskih aktulenih dešavanja, saopšteno je iz IUS PR Office-a.

(STUDOMAT.ba)