IBU: Peta međunarodna konferencija o održivom razvoju ISSD'14

Peta međunarodna konferencija o održivom razvoju ISSD'14 otvorena je danas, 16.05.2014. godine, u kampusu Internacionalnog Burč Univerziteta na Ilidži (Francuske revolucije bb u Sarajevu).


burch univerzitet sarajevo

Peta međunarodna konferencija o održivom razvoju ISSD'14 otvorena je danas, 16.05.2014. godine, u kampusu Internacionalnog Burč Univerziteta na Ilidži (Francuske revolucije bb u Sarajevu).

Ovogodišnja konferencija o održivom razvoju ima fokus na temu biotehnologije, predstavljanja aktuelnosti, izazova, najnovijih otkrića i perspektiva vezanih za ovu oblast koja ima sve više uticaja na svakodnevni život, ishranu i liječenje.

U organizaciji konferencije partneri Internacionalnom Burč univerzitetu su Univerzitet u Bihaću, Institut za genetički inžinjering i biotehnologiju u Sarajevu, Institut za biomedicinski inžinjering u Istanbulu, Međunarodni univerzitet u Antaliji te Univerzitet Fatih.

150 učesnika iz 6 zemalja predstavit će 148 naučnih radova i 50 postera tokom 2 dana konferencije, a trećeg dana učesnici će imati priliku vidjeti ljepote Hercegovine, Blagaja i Mostara, što je izvrsna prilika za promociju dijela turističke ponude naše zemlje.

Pored učešća domaćih i regionalnih stručnjaka i ove godine imamo eminentna imena:

  • Prof. dr. Draga Primorac, Univerzitet u Splitu
  • Prof. dr. Damir Marjanović, Institut za genetički inžinjering i biotehnologiju u Sarajevu
  • Prof. dr. Kasim Bajrović, Institut za genetički inžinjering i biotehnologiju u Sarajevu
  • Prof. dr. Sadik Kara, Institut za biomedicinski inžinjering u Istanbulu
  • Prof. dr. Musa Hakan Asyali, Međunarodni univerzitet u Antaliji

Biotehnološki razvoj odvija se velikom brzinom, ali još uvijek je upitna njegova održivost. Naša je odgovornost da pratimo razvoj i obratimo posebnu pažnju na ovu granu koja ima sve veći uticaj na ljudsko zdravlje zbog čega je veoma važno održavanje konferencija poput ove, navode iz Internacionalnog Burč Univerziteta.

Više informacija na: issd.ibu.edu.ba

(STUDOMAT.ba)