IAESTE BIH: “Company Shuttle” – studijska posjeta preduzećima u Sarajevu i Banjaluci

IAESTE BIH (Udruženje za međunarodnu razmjenu studenata radi stručne prakse) organizuje "Company Shuttle" - jednodnevnu posjetu lokalnim preduzećima. Posjeta će biti istovremeno organizovana u Banjaluci i Sarajevu od 2. do 13. novembra.


iaeste bih company shuttle 2015

“Company Shuttle” je edukativni projekat u organizaciji IAESTE-a za studente u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ideja projekta je približiti velike kompanije u Bosni i Hercegovini studentima, kako bi stekli uvid u način poslovanja kompanije I naučili nešto novo iz svoje struke. Osim praktičnog iskustva učesnici imaju mogućnost da odrade stručnu praksu ili se eventualno zaposle u nekim od kompanija. Ovim projektom je omogućen prevoz do firme kao i lunch paketi.

Osnovna aktivnost IAESTE-a je slanje studenata na stručne prakse u inostranstvo, a projekat CS dodaje novu dimenziju radu Udruženja, u smislu da pokazuje studentima kako postoje kvalitetna radna mjesta i u Bosni i Hercegovini. Daje im priliku pobliže upoznati kompanije i njihove zaposlene, što bi ih trebalo dodatno motivisati na pokušaj pronalaženja posla unutar granica naše države.

Dodatne informacije na: www.iaeste.ba.

(UIS)