Humanitarna akcija: Pomozimo kolegici koja je ostala bez roditelja

Riječ je o djevojci koja je izgubila roditelje, a preuzela je starateljstvo nad bratom koji je srednjoškolac kao i brigu za nanu koja ima 83 godine, a od primanja ima samo izuzetno nisku penziju koju je naslijedila od oca.


SAFF

Studentska asocijacija Farmaceutskog fakulteta (SAFF) je u proteklim danima pokrenula humanitarnu akciju za  studenticu koja se nalazi u teškoj životnoj situaciji, a o ovoj humanitatnoj akciji željeli su obavijestiti i javnost u nadi da će prikupiti značajnu pomoć.

U objavi na FB stranici “SAFF – Studentska Asocijacija Farmaceutskog Fakulteta” obrazložili su situaciju u kojoj se našla ova studentica te načine na koje možete pomoći.

 – Majka naše kolegice je doživjela tešku nesreću u požaru prije 12 dana, prilikom koje je zadobila opekotine na 40% površine tijela i jako oštećenje pluća i drugih dijelova respiratornog sistema. Nakon desetodnevne borbe, majka joj je nažalost izgubila bitku za život.

Obzirom da je kolegica izgubila i oca prije 4 godine, ona sada preuzima starateljstvo nad bratom koji je srednjoškolac, i brigu za nanu koja ima 83 godine, a od primanja ima samo izuzetno nisku penziju koju je naslijedila od oca. Ona je prije mjesec dana završila Farmaceutski fakultet, ali nažalost još uvijek nije uspjela da se zaposli. Ovim putem molimo sve one koji mogu pomoći, da daju svoj doprinos da kolegica u ovim teškim trenucima barem o finansijama ne mora da brine.

Novac možete uplatiti na račun naše asocijacije, ili direktnim kontaktiranjem kolegice (za kontakt informacije kolegice nam se javite u inbox), napisali su na Facebook stranici SAFF-a.

Informacije o računu asocijacije:

  • Broj računa: 1610000044180019
  • Primalac: Studentska asocijacija Farmaceutskog fakulteta
  • Svrha: humanitarna akcija

Naša asocijacija je u proteklim danima pokrenula humanitarnu akciju za kolegicu koja se nalazi u teškoj životnoj…

Posted by SAFF – Studentska Asocijacija Farmaceutskog Fakulteta on Monday, 8 February 2021