Bio je izvrstan student koji je želio postati advokat: Student porijeklom iz BiH ubijen u Londonu

U Londonu izboden dvadesetdvoogodišnji student porijeklom iz Bosne i Hercegovine.


Prema izvješću Scotland Yarda, Sven je naišao na jednu, za sada neidentificiranu skupinu, dok je u subotu navečer šetao s prijateljem u Kilburnu na sjeverozapadu Londona. Sven Badžak i njegov prijatelj pokušali su pobjeći, ali su napadnuti. Sven je izboden nožem nakon što je pao na zemlju u Willesden Laneu oko 17.40 sati.

Advertisements

Preminuo je na mjestu događaja, a drugom mladiću Bobbyiju (16), njegovom prijatelju, koji je također napadnut liječnici se bore za život. Svenova majka Jasna, porijeklom iz Mostara, rekla je za My London da je Sven njeno jedino dijete. Bio je izvrstan student koji je želio postati advokat.

– Bio je najpristojniji dječak kojeg ste mogli zamisliti. Savršenih manira, savršeno je govorio je engleski jezik, kazala je njegova majka Jasna, javlja Večernji.ba.

Advertisements

Glavni inspektor Guy Ellwood iz North West Basic policijske stranice ovaj napad nazvao je barbarskim napadom na javnom mjestu te govori kako je zajednica s pravom šokirana.

– Također bih apelirao na zajednicu, jer nasilju ove prirode nije mjesto na našim ulicama, ako znate bilo koji podatak koji bi mogao pomoći u identificiranju odgovornih, učinite ispravnu stvar i kontaktirajte policiju, rekao je.