HUB387 pokreće Academy387 – centar za edukaciju IT kadrova

Sarajevski tehnološki park HUB387 predstavlja novu kariku u svom nastojanju da kreira nove prilike i radna mjesta u Bosni i Hercegovini.


Sarajevski tehnološki park HUB387 predstavlja novu kariku u svom nastojanju da kreira nove prilike i radna mjesta u Bosni i Hercegovini. Riječ je dugoročnom projektu Academy387 – centru za edukaciju i usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija.

Advertisements

– Academy387 je novi koncept prenosa znanja i vještina, modeliran po najuspješnijim američkim edukacijskim platformama. Cilj nam je u najkraćem roku osposobiti osoblje za konstantne izazove koje nameće oblast informacionih tehnologija, te učiniti ih kompetitivnim na tržištu rada, ističe Edin Saračević, osnivač HUB387.

– U razgovoru sa IT kompanijama u BiH primijetili smo nedostatak specijaliziranog kadra, te da je proces treninga i usavršavanja osoblja najčešće prepušten na volju i mogućnosti individualnih kompanija. Zato smo se odlučili na ovaj iskorak, jer želimo domaćim kompanijama olakšati plasman na svjetsko tržište, kazala je Ines Avdić, koordinatorica programa u Academy387.

Kako prenosi portal “eKapija.ba”, osim kurseva koje će sama ponuditi, Academy387 nudi i platformu za stručnjake koje žele podijeliti svoje znanje. Svaki ekspert vrlo jednostavno može ponuditi svoj kurs, a ukoliko dobije dovoljno prijava od strane korisnika, prelazi se u fazu realizacije.

Advertisements

– Nadamo se da ćemo ovim projektom pomoći ljudima u potrazi za boljim poslom, našim kompanijama u potrazi za kadrom, a cijeloj BiH u jačanju IT industrije, izjavio je Kenan Salihbegović, HUB387 Marketing Manager.

Važno je naglasiti da će studenti imati posebne popuste za pohađanje kurseva, a Akademija će omogućiti fleksibilne modele plaćanja za pojedince i kompanije.

Više informacija o HUB387 i NEST71 možete naći na www.hub387.com i www.nest71.com.

(eKapija.ba)