HUB član Bakir Kudić: Studiranje medicine nije samo “štrebanje”

Bakir je ljubav prema fizici zamijenio studiranjem medicine s željom da pronađe dostajan izazov...


HUB član, Bakir Kudić, student je Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Na pitanje zašto se odlučio da studira medicinu, odgovorio je da je ljubav prema fizici zamijenio studiranjem medicine s željom da pronađe dostajan izazov i inženjerske principe izučavanja primijeni na medicinu i zdravstvo.

Advertisements

Bakir smatra da studiranje medicine nije samo “štrebanje” već i shvatanje slijeda, a da nas trud može dovesti samo do nekih ciljeva, a za više će biti potrebno planiranje vremena i učenja, kao i dobra strategija, kako u učenju tako i u svakoj vrsti aktivnosti.

Advertisements

 – Bakira posebno interesuje nauka kao takva, pa se iskreno nadamo da će njegovi budući studenti/ce nakon nekoliko godina dolaziti u HUB da uče. Bakiru želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu i da jednog dana drži predavanja i kod nas u HUB-u, naveli su iz Homework HUB-a.

https://www.facebook.com/HUBhomework/posts/1274747499593972

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Pozitivna atmosfera u Homework Hubu: Studentica medicine zasvirala violinu

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

 

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!