HUB 387 lansira prvi regionalni “Startup Accelerator”

Sarajevski tehnološki park HUB 387 postaje prepoznatljiv i konkurentan na svjetskom IT tržištu. Uskoro u glavni grad BiH stižu stručnjaci iz čuvene "Silikonske doline" koji će kao mentori biti uključeni u prvi regionalni tzv. “Startup Accelerator” program.


hackathon 4 startups sarajevo 2014

Sarajevski tehnološki park HUB 387 postaje prepoznatljiv i konkurentan na svjetskom IT tržištu. Uskoro u glavni grad BiH stižu stručnjaci iz čuvene “Silikonske doline” koji će kao mentori biti uključeni u prvi regionalni tzv. “Startup Accelerator” program.

HUB 387 pokrenuo je pionirski projekt u regiji, s ambicioznim ciljem da za 18 mjeseci kreiraju četiri samoodržive tehnološke kompanije koje će biti konkurentne na svjetskom tržištu, prenosi portal Klix.ba.

U septembru počinje s radom “NEST71 Accelerator Programme” u koji će biti uključeni najbolji developeri, kako iz BiH tako i iz drugih zemalja. Selekcija programerskih timova obavljat će se kroz uzbudljiv 48-satni događaj “Hackathon 4 Startups”.

Bit će to jedan od najvažnijih tehnoloških događaja u regionu. Nakon sedam dana treninga pod pokroviteljstvom mentora iz Silicon Valleya, učesnici će imati priliku pokazati svoje znanje kroz 48-satnu programersku borbu – tzv. “Hackathon”.

(Klix.ba)