Hrvatski studenti iz BiH idu u trodnevni posjet institucijama Republike Hrvatske

Studenti koji će boraviti u hrvatskoj prijestolnici od 6. do 8. jula članovi su tri studentska udruženja iz Banje Luke, Sarajeva i Mostara.


Foto: Google
Foto: Google

U organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva „Hrvatska pomaže“ i Studija politologije Filozofskoga Fakulteta Univerziteta u Mostaru hrvatski studenti sa tri javna univerziteta iz Bosne i Hercegovine ove sedmice boravit će u studijskom posjetu Zagrebu, piše Bljesak.

Advertisements

Ukupno 25 studenata okupljenih u Udrugu „Hrvatski studenti Banjalučke regije“, Zajednicu hrvatskih studenata „Pleter” i Hrvatski studentski politološki forum – HSPF u Zagrebu će posjetiti ključne državne institucije Republike Hrvatske. Tako će, pored ostalih, hrvatske studente iz Bosne i Hercegovine ugostiti i s njima razgovarati predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, dok će ih na Pantovčaku primiti predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Advertisements

Pored nositelja političke vlasti predviđen je posjet Zagrebačkoj nadbiskupiji te Večernjem listu. Cilj posjeta je pružiti priliku mladim Hrvatima iz Bosne i Hercegovine za upoznavanje rada ključnih institucija političkoga sistema Republike Hrvatske, ali i omogućiti izravni razgovor s nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti.

Studijski posjet su u financijskom i organizacijskom smislu potpomogli Univerzitet u Mostaru, Institut za društveno-politička istraživanja Mostar – IDPI te Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“.