Cilj HUB-a je podrška i promovisanje obrazovanja, nauke i mladih.

Homework HUB je 8. maja na iftaru za članove dodijeliti nagradu Udruženje studenata medicine u BiH (Bohemsa) koja je pobijedila na HUB takmičenju sudentskih udruženja. Kao nagradu, HUB će stipendirati jednog studenta/icu, koji je socijalno ugrožen, za školsku 2021/2022. godinu.

HUB 3

Pobjedu je osvojilo udruženje koje je učlanilo najviše članova/ica u periodu od tri mjeseca u Homework HUB. Pored Bohmese, još sedam studentskih udruženja Univerziteta u Sarajevu je učestvovalo. Takmičenja je trajalo od 24. januara do 30. aprila 2021. godine, a pobjednik je proglašen 03. maja putem društvenih mreža.

Cilj HUB-a je podrška i promovisanje obrazovanja, nauke i mladih. Ovo takmičenje je samo jedan od načina na koji se ekipa okupljena oko ove ideje trudi da promovira nauku i važnost obrazovanja mladih, ali i socijalne osjetljivosti kroz stipendiranje i druge različite akcije koje organiziraju.

HUB 2

Homework HUB je prvi univerzitetski HUB ove vrste u Bosni i Hercegovini, namijenjen svim srednjoškolcima i studentima. Namjena HUB-a jeste okupljanje što većeg broja mladih ljudi da zajedno ili individualno uče, pripremaju ispite i rade na inovacijama.