Hapšenje u Studentskom domu Bjelave: Studenti uznemireni optužbama protiv svoje kolegice

Azra je za vrijeme hapšenja bila u sobi u studentskom domu.


azra sabanovic

Sinoć su pripadnici MUP-a KS izvršili akciju hapšenja u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu. Zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara u Srbiji, uhapšena je 22-godišnja studentica Azra Šabanović.

Azra je rođena u Brčkom gdje je završila Gimnaziju, te je u Sarajevu na Fakultetu političkih nauka studirala Socijalni rad.

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pumpe, nakon čega su ubili Radoševića i uputili se u nepoznatom pravcu. Šabanović je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.

 – Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba. U ponedjeljak je potjernica raspisana za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je po svemu sudeći dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića, kaže sagovornik Telegrafa.

Kako saznaje Hayat, Azra je bila u ljubavnoj vezi sa jednim od izvršilaca ovog krivičnog djela zbog kojeg je navodno pristala na sve ovo. Studente koji borave u Studentskom domu Bjelave je ovakva vijest uznemirila, te su u razgovoru sa ekipom Hayata otkrili kako su prvobitno mislili da se radi o hapšenju zbog droge.

 – Niko ne bi ni pomislio da je učestvovala u ubistvu. Bila je poprilično odvojena od sviju. Mi se međusobno svi poznajemo, ali nju je malo ko poznavao. Živjela je u petom paviljonu, te smo je slabo i viđali. Nije svejedno, rekao je jedan od studenata za Hayat.ba.

Kako saznaje Hayat, Azra je za vrijeme hapšenja bila u sobi, gdje su se pripadnici MUP-a i inspektori zadržali oko dva sata. Istragom su utvrdili da je tri dana prije ubistva Eskobara Azra potraživala stan u Sarajevu, navodno za momka.

Foto: Facebook / Screenshot
Foto: Facebook / Screenshot