Grad Visoko isplatio stipendije svim studentima, a za najbolje osigurao nagrade

Nadareni studenti od grada Visoko dobili su nagradu.


novac indeks
Foto: Ilustracija

Nakon što je raspisan konkurs za dodjelu stipendija iz Budžeta Grada Visoko redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s prebivalištem na području Grada Visoko za akademsku 2022/2023. godinu, te po samom okončanju konkursne procedure napravljena lista studenata koji zadovoljavaju uslove konkursa, te su stipendije kao i novčane nagrade isplaćene iz Budžeta Grada Visoko na račune krajnjih korisnika.

– Svim studentima iz Visokog koji imaju prosječnu ocjenu minimalno 8,5 ili ekvivalent osigurano je da imaju stipendiju u iznosu 1400,00 KM. Za nadarene studente koji su od Kantona dobili manji iznos stipendije Grad Visoko je uplatio razliku do 1400,00 KM. Također, na ovaj iznos svi nadareni studenti dobili su od Gradske uprave nagradu za svoj uspjeh u iznosu od 200 KM. Cijeneći ovaj model osigurano je da svi nadareni studenti u Visokom imaju stipendiju u iznosu od 1600,00 KM. Ukupno nadarenih studenata u Visokom je tridesetšest. Također, dodijeljene su stipendije i za 32 studenta koji nisu dobili stipendiju od Kantona. Iznos stipendije za sve studente koji nisu nadareni iznosi 765,00 KM, a za nadarene je 1400,00KM plus nagrada od 200,00KM. Obrazovanje je garant opstanka i napretka jednog društva, a Grad Visoko će nastaviti pružati podršku svim mladim i vrijednim ljudima koji su žedni znanja i nauke, kazao je gradonačelnik Ganić, piše Visoko.rtv.ba.

U Visokom su svi studenti koji su se prijavili i zadovoljavaju uslove dobili stipendiju, a nadareni studenti ujednačene iznose stipendija i posebne nagrade.