Gates Cambridge Fond poziva sve studente da se prijave za stipendiju koja se dodjeljuje stranim studentima iz oblasti koje su dostupne na Cambridge univerzitetu.

Studenti će imati priliku da nastave školovanje u jednoj od najprestižnijih akademskih ustanova u Velikoj Britaniji. Pravo na prijavu imaju studenti koji dolaze iz svih zemalja svijeta, izuzev Velike Britanije i koji se prijavljuju za PhD program, master program ili kurs u trajanju od jedne godine za postdiplomce, piše mladiinfo.

Prijave se vrše preko portala za aplikante Cambridge univerziteta. Svi kandidati moraju dostaviti prijavu za prijem na univerzitet, mjesto i finansiranje univerziteta, izvještaj kandidata koji broji do 500 riječi o njegovoj podobnosti da pohađa Cambridge program, kao i neakademske reference na istu temu, radnu biografiju, a za PhD kandidate i predlog istraživanja. Gates Cambridge fondacija godišnje dodjeljuje 95 stipendija koje pokrivaju sve troškove studiranja na pomenutom univerzitetu, uključujući i školarinu, dodatak za izdržavanje, putne troškove, kao i dodatna diskreciona sredstva za finansiranje akademskog razvoja, porodični dodatak, terenski rad i drugo.

U sklopu Cambridge univerziteta postoji širok spektar oblasti koje studenti mogu proučavati, a neke od njih su: humanističke, društvene i političke nauke, biologija, arhitektura i istorija umjetnosti, filozofija, ekonomija, obrazovanje, prava, kriminologija i drugo.

Krajnji rok za prijave je 6. decembar 2017. i 4. januar 2018. godine.

Više informacia možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)